Τι είναι η Λαϊκή Επιτροπή Ελασσόνας

>> Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014


Η Λαϊκή Επιτροπή Ελασσόνας ιδρύθηκε το 2012.

Συμμετέχουν η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Οικοδόμων, η Γραμματεία της ΠΑΣΥ, επαγγελματοβιοτέχνες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ και γυναίκες της ΟΓΕ,  αγροτικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι.

Η Λαϊκή Επιτροπή εκφράζει την κοινή δράση, τη συμπαράταξη κοινωνικών δυνάμεων, είναι η έκφραση της κοινωνικής συμμαχίας στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας. Κοινωνικοταξικά στην Λαϊκή Επιτροπή συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες, γυναίκες από αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις, άνεργοι.

Όλοι αυτοί συμμετέχουν μέσα από τα σωματεία τους, τις σωματειακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα, τις επιτροπές ανέργων, τις ομάδες και τους πυρήνες του ΠΑΜΕ, αλλά και ως πρωτοπόροι συνδικαλιστές, εργάτες και αγρότες. Η Λαϊκή Επιτροπή Ελασσόνας, ως μορφή οργάνωσης της συμμαχίας μεταξύ της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων, συμμετέχει σε όλες τις δράσεις που ξεδιπλώνονται στο χώρο της, εκεί όπου κινούνται λαϊκές μάζες. 

Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους χώρους δουλειάς της περιοχής, εκεί όπου εκφράζεται ατόφια η αγανάκτηση, ο θυμός, η οργή αλλά και η απαίτηση και η ανάγκη για οργάνωση του αγώνα, της ταξικής και λαϊκής αλληλεγγύης για την επιβίωση, για διεύρυνση της πάλης σε ένα σύνολο αιτημάτων που ανοίγει δρόμους προς τα μπρος, που θέτει, όχι σχηματικά και επιφανειακά, το στόχο της αντεπίθεσης και ανατροπής, της δραστικής αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων.

Επιδιώκουμε να είναι μια μορφή οργάνωσης που θα αναπτύσσεται με μια συνεχή, ανοιχτή προς τα μπρος, διαδικασία, που εξελίσσεται ανάλογα με τις συνθήκες, στη βάση των ίδιων των αναγκών του εργατικού και λαϊκού  κινήματος.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP