Κάλεσμα της ΠΑΣΥ για συμμετοχή των αγροτών στην «Αgrotica» το Σάββατο

>> Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες, που με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα έδωσαν το "παρών" στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έξω από τις Εφορίες όλης της χώρας. Εξέφρασαν έτσι την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για την επιβίωσή τους, ενάντια στους σχεδιασμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης, που με εργαλείο το φορολογικό, χαρατσώνει τη φτωχολογιά με φόρους, που δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει. Εξυπηρετεί έτσι τις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ 2014-2020, που προωθεί την καταστροφή των μικρών και μεσαίων αγροτών, για να συγκεντρωθεί η γη και παραγωγή στους καπιταλιστές επιχειρηματίες μεγαλοαγρότες.    
Γι' αυτό ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς είναι αγώνας επιβίωσης. Οι φόροι δεν έχουν τέλος στο εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, παρακρατήσεις επιδοτήσεων, δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη, χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, μεγάλες μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων κ.ά.
Έρχονται αυτά να προστεθούν στις απλήρωτες από τους εμποροβιομήχανους σοδειές γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, στις χαμηλές τιμές παραγωγού όλων των αγροτικών προϊόντων, στην αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων, στη μη κάλυψη από ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ και μας οδηγούν, με γοργό ρυθμό, στο ξεκλήρισμα.
Η άγρια φορολόγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών με το κράτημα λογιστικών βιβλίων από το 2014, είναι η "κορυφή του παγόβουνου".
Όλα αυτά και μαζί τα νέα, ακόμα χειρότερα μέτρα στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ για το  2014-2020, με μειώσεις του προϋπολογισμού για τη γεωργία, με μειώσεις των επιδοτήσεων, με τους φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, με την αποδέσμευση της παραγωγής από τις επιδοτήσεις, μας οδηγούν σε μαζικό ξεκλήρισμα, στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Λειτουργούν σαν εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες μικρά αγροτο-κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Γι' αυτό ο αγώνας μας για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής δεν είναι απλώς επιβεβλημένος, αλλά όρος αναγκαίος και προϋπόθεση απαραίτητη για την επιβίωσή μας.
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε αυτή την καταιγίδα των άγριων μέτρων, που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, η συγκρότηση δυνατών μαζικών και ζωντανών Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών. Η πρόσφατη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτικών μπλόκων στη Λάρισα με το πλαίσιο αιτημάτων της και το συντονισμό της αγωνιστικής αντίδρασης της αγροτιάς δείχνει το δρόμο.
Δεν μας ξεγελούν οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης να συγκρατήσει “με νύχια και με δόντια” το συνέχεια διογκούμενο κύμα αντίστασης των αγροτών στις πολιτικές της, γιατί κοροϊδία είναι η τροπολογία για τα “κόκκινα δάνεια”.
Ταυτόχρονα δίνει “συγχωροχάρτια” σε αγροτοσυνδικαλιστές και ταΐζει ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και προηγούμενα την -τώρα- αυτοδιαλυμένη ΣΥΔΑΣΕ με εκατομμύρια ευρώ, από τις δικές μας εισφορές στον ΕΛΓΑ για το 2012 και το 2013. Δεν μας ξεγελούν επίσης οι δήθεν "διαφοροποιήσεις" τοπικών κυβερνητικών βουλευτών στη φορολόγηση με Νόμο , που οι ίδιοι ψήφισαν από το 2012, κ.ά., είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός.
Το αγροτικό κίνημα εκφράζεται γνήσια από τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, από τις Επιτροπές Αγώνα των Μπλόκων σε όλη τη χώρα και καμιά σχέση δεν έχει με αυτούς που τους μπουκώνουν με χρήμα για να χειροκροτούν τις πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων, που μας ξεκληρίζουν!
Καλούμε τη φτωχομεσαία αγροτιά με μπροστάρηδες τους αγωνιστικούς Αγροτικούς Συλλόγους και τις Συντονιστικές Επιτροπές να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό συντονισμό με τους συναδέλφους τους όλης της χώρας, που αποφάσισαν να ξαναβγάλουν αγωνιστικά τα τρακτέρ τους στις πλατείες και τους δρόμους, δίνοντας  συνέχεια  στους  αγώνες  που προηγήθηκαν (παρεμβάσεις στις Εφορίες, στον ΕΛΓΑ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις Περιφέρειες, κ.ά.).
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά να ανταποκριθεί μαζικά και υπερήφανα στο κάλεσμα της πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων από τη σύσκεψη της Λάρισας και να συμμετάσχει από κάθε περιοχή της χώρας στο αγωνιστικό συλλαλητήριο στην AGROTICA το Σάββατο 1 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη.
Οι συντονισμένοι αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς και η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την επίθεση και στην πορεία να την ανατρέψει ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης σε όφελος της λαϊκής ευημερίας.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP