Ο αγώνας των μικρομεσαίων και φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης

>> Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η Γραμματεία Ελασσόνας του ΠΑΜΕ, εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις που ξεκινούν οι μικρομεσαίοι αγρότες της επαρχίας Ελασσόνας,της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών, οι οποίες έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της Ε.Ε, με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλές δεκάδες χιλιάδες μικροί αγρότες, δίπλα στους 1,5 εκατ. άνεργους εργάτες.
Όπως χτυπιέται άγρια η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, χτυπιέται και η φτωχή αγροτιά. Με τα άγρια χαράτσια για τα σπίτια, τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, με την μείωση των μισθών των εργαζομένων και την μείωση των τιμών παραγωγού στους αγροτοκτηνοτρόφους, προκειμένου να κερδίζουν περισσότερα οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι.
Με το ακριβό πετρέλαιο αγροτικής κίνησης και θέρμανσης για τα λαικά νοικοκυριά, με το πετσόκομμα των συντάξεων (ΟΓΑ,ΙΚΑ, κλπ) και την κατάργηση των δώρων, τις μεγάλες αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στη ΔΕΗ, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, μειώνεται ακόμα περισσότερο το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσει σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα, το οποίο θα φέρει και άλλες απολύσεις εργατών στους τομείς που μεταποιούν ή εμπορεύονται τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΓΑ, όπως και πολλοί εργάτες ή άνεργοι.
Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στις καλλιέργειες, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών, ενώ η κτηνοτροφία οδεύει στον αφανισμό εντείνοντας την διατροφική εξάρτηση του λαού μας.
Την ώρα που οι μικροί αγρότες-κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να πουλάνε την παραγωγή τους μισοτιμής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς, οι εργαζόμενοι και οι μικροεπαγγελματίες  αγοράζουμε όλο και πιο ακριβά τα προϊόντα.
Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά του κεφαλαίου, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να αποκομίζουν όλο και περισσότερα κέρδη. Ληστεύουν την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.
Επομένως ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στην βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα. Καλούμε όλα τα Σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, να στηρίξουν πολύμορφα τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.
Μπορούμε με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να φρενάρουμε την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να πάρουμε την εξουσία και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ.
Η πολιτική του «νόμου και της τάξης» που ετοιμάζεται να επιστρατεύει η κυβέρνηση για να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις δεν πρέπει να φοβίσει κανέναν. Μπορούμε να την τσακίσουμε όπως τον περασμένο Φλεβάρη στο μπλόκο της Τσαριτσάνης, μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική της που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, από την ενωμένη πάλη εργατών, μικρών αγροτών, ΕΒΕ, νεολαίας και γυναικών.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP