Οι αγρότες της Ελασσόνας στη Θεσσαλονίκη- Όλες οι νεότερες εξελίξεις

>> Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δεκάδες αγρότες, έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στις πλατείες της χωριών της Ελασσόνας και είναι έτοιμοι για κλιμάκωση του αγώνα, όπως και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί τους σε ολόκληρη τη χώρα.
Πρώτος μεγάλος σταθμός του αγώνα τους θα είναι το συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 1η Φλεβάρη στις 12.00 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, όπου από σήμερα ξεκινά η έκθεση «ΑΓΡΟΤΙΚΑ».  
Μετά την απόφαση της Επιτροπής Αγώνα του Μπλόκου της Μελούνας και των αγροτών που συμμετείχαν στις συσκέψεις που προηγήθηκαν, οι αγρότες της περιοχής αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στο Συλλαλητήριο.
Για το λόγο αυτό, θα αναχωρήσουν λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο το πρωί στις 8.30 από την κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Όλα τα νεότερα
Από Δευτέρα θα στηθούν μπλόκα παντού. Τα σημεία των μπλόκων θα αποφασιστούν από τους αγρότες σε κάθε νομό.
Συνέντευξη τύπου έδωσαν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων στη Θεσσαλονίκη, όπου ανακοίνωσαν και το πλαίσιο των αιτημάτων για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.



Στη συνέντευξη εκ μέρους Συντονιστικής Επιτροπής μίλησαν από το μπλόκο της Καρδίτσας, ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, από το μπλόκο Κάστρου Βοιωτίας ο Γιάννης Βάγγος και από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας οι Χρήστος Κάμτσης και Παναγιώτης Γιώγας. 
Παρουσίασαν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών, που βλέπει κάθε χρόνο το εισόδημα να μειώνεται δραστικά και να αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης, από τη μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής, τη μείωση τιμών παραγωγού από τους εμποροβιομήχανους, από τα χαράτσια και τους φόρους - φωτιά της κυβέρνησης. Κατήγγειλαν ότι οι αγρότες σέρνονται σε δίκες όπου τους επιβάλλονται ποινές τόσο για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις όσο και για τα χρέη τους στις τράπεζες.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP