Μια απάντηση στο Δήμαρχο Ελασσόνας…

>> Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015


Δεν ξενίζει κανέναν η απάντηση του Δημάρχου στις αιτιάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ως προς το ζήτημα της παρουσίας εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις στο Δομένικο. Ούτε και η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ανοίγει η πόρτα για την επίσημη πρόσκληση και παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις στην Τσαριτσάνη, σε λίγες μέρες. Τα πάρε- δώσε και οι δίαυλοι της δημοτικής αρχής με ναζιστές και πάσης φύσης φασιστοειδή είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία.
Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την επικράτηση Ευαγγέλου στις δημοτικές εκλογές, στα πανηγύρια του οποίου «πρώτο τραπέζι» είχαν θέση μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής, υποψήφιοι με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο της ναζιστικής οργάνωσης,  γνωστοί και μη εξαιρετέοι στην περιοχή. Είναι γνωστό άλλωστε πως χρυσαυγίτες και συμπαθούντες στελέχωσαν ακόμα και το ψηφοδέλτιο της παράταξης αυτής και την στήριξαν ανοιχτά.
Ούτε κάναμε κ. Δήμαρχε, ούτε έχουμε καμιά πρόθεση να σας κάνουμε μάθημα δημοκρατίας, μέσα στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Ούτε θα σας γνωστοποιήσουμε (αν δεν την ξέρετε) ότι υπάρχει απόφαση του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών, σύμφωνα με την οποία δεν θα καλείται η Χρυσή Αυγή σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ούτε επίσης θα σας υπενθυμίσουμε, ότι η Χρυσή Αυγή έχει στερηθεί της κρατικής επιχορήγησης, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια «τελεσίδικη» καταδικαστική απόφαση, γιατί το ακούσαμε και αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε τέλος, ότι η Χρυσή Αυγή αυτή τη στιγμή διώκεται σαν εγκληματική οργάνωση, για τα εγκλήματα που έχει κάνει σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και ιδεολογικών της αντιπάλων. Αλλά κ. Δήμαρχε σας προειδοποιούμε ότι «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».
Ο ναζιστικός απόπατος της Χρυσής Αυγής δεν έχει καμία θέση στις τελετές μνήμης και τιμής, ούτε στο Δομένικο, ούτε στην Τσαριτσάνη, ούτε πουθενά αλλού. Τα θύματα είναι υπόθεση του λαού, των συγγενών, των απογόνων και των κατοίκων των χωριών και όχι των πολιτικών απογόνων των ΜΑΥδων, των λεγεωνάριων και κάθε λογής συνεργατών των κατακτητών. Όταν ο λαός της περιοχής, με το όπλο στο χέρι πάλευε για τη λευτεριά, κάποιοι νταραβερίζονταν με τους κατακτητές και συνεργάζονταν μαζί τους.
Η περιοχή της Ελασσόνας υπέφερε τα πάνδεινα από την ιδεολογία του φασισμού και γνώρισε από πρώτο χέρι τα έργα και τις ημέρες τους. Τα μαρτυρικά χωριά μας, οι καταστροφές, οι βασανισμοί, οι φυλακίσεις και οι εκτοπίσεις, οι δολοφονίες άμαχου πληθυσμού και αγωνιστών, η βία και η τρομοκρατία δεν έσβησαν από τη μνήμη του λαού μας.
Η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη. Ο καθένας και η καθεμιά να δώσει την απάντηση που πρέπει και στο Δήμαρχο που παίζει σήμερα το ρόλο του «πορτιέρη» στο φασισμό και στο ναζιστικό έκτρωμα της Χρυσής Αυγής.
Όλοι και όλες, να τιμήσουμε όπως αξίζει τους ήρωες νεκρούς μας, σε λίγες μέρες στην Τσαριτσάνη.


Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP