Κλιμάκωση αγώνα- Συσκέψεις στα χωριά της Ελασσόνας για την προετοιμασία κινητοποιήσεων

>> Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σε κλιμάκωση του αγώνα, με μπλόκα στους δρόμους, θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες οι μικρομεσαίοι αγρότες, που ξεκίνησαν στις αρχές της περασμένης βδομάδας την πανελλαδική κινητοποίησή τους, ενάντια στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Στην Ελασσόνα
Σε σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Γενάρη, στο Δημαρχείο Ελασσόνας, οι αγρότες της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα του Μπλόκου της Μελούνας και αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις στα χωριά της περιοχής και συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.
Μεγάλος αγωνιστικός σταθμός θα είναι το συλλαλητήριο στην «Αγρότικα», στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 1 Φλεβάρη.
Η μικρομεσαία αγροτιά βγαίνει στους δρόμους, όχι για να διεκδικήσει λεφτά και προνόμια, αλλά για να αποκρούσει τη νέα σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον τους κυβέρνηση και ΕΕ, με σκληρά αντιαγροτικά μέτρα, όπως: η άγρια φορολόγηση για το εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, οι δικαστικές διώξεις και καταδίκες για αγροτικά χρέη, οι μεγάλες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα και στο αγροτικό πετρέλαιο και άλλα βαριά χαράτσια, οι περικοπές και οι παρακρατήσεις στις επιδοτήσεις, οι μειώσεις στις επιστροφές ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου  Κατανάλωσης Καυσίμων, η μη αποζημίωση για καταστροφές στην παραγωγή από αντίξοες καιρικές συνθήκες και αρρώστιες, οι περικοπές στις αγροτικές συντάξεις κ.ά. 
Στη Λάρισα

Στη Λάρισα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από την 1η ΔΟΥ. Στο πλευρό των αγροτών προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΕΚ Λάρισας, των Λαϊκών Επιτροπών, της ΟΓΕ και σωματείων. 


Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας στάθηκε ιδιαίτερα στους λόγους των αγροτικών κινητοποιήσεων και στις επιπτώσεις από το νέο φορολογικό ν/σ σε βάρος των αγροτών, ενώ απαίτησε την άμεση απόδοση του ΦΠΑ του 2012 που οφείλεται σε μεγάλο αριθμό αγροτών. Ο πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας Τάσος Τσιαπλές αναφέρθηκε στην ανάγκη έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών.

Έξοδος Τρακτέρ
Η έξοδος των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Παράλληλα, θα γίνονται καθημερινά ενημερωτικές συσκέψεις, συγκεντρώσεις και άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις, με στόχο το πετυχημένο ξεκίνημα της κινητοποίησης να αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα. Να αποτελέσει τη βάση για κλιμάκωση στα τέλη του Γενάρη, με στήσιμο μπλόκων σε διάφορες περιοχές της χώρας και με άλλες μορφές πάλης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν ήδη βγει σε πάνω από 30 χωριά της Καρδίτσας, με τον αριθμό τους μέχρι στιγμής να ξεπερνά τα 500 και συνεχώς αυξάνεται. Την ίδια ώρα γίνονται διαρκώς συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ενόψει των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Στα Φάρσαλα έχουν ήδη βγει σε χωριά πάνω από 100 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, επίσης στην περιοχή του Πλατύκαμπου Λάρισας και στο Αερινό Βόλου. Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παραμένουν και ενισχύονται και στην Ηλεία στον Κόμβο της Μαραθιάς. Ανάλογα θα κινηθούν και οι αγρότες σε άλλες περιοχές της χώρας σταδιακά και τις επόμενες ημέρες.


ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP