Αγροτική κινητοποίηση στην Α' ΔΟΥ Λάρισας

>> Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή κινητοποίηση αγροτών που οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, στην Α' ΔΟΥ Λάρισας.
Η κινητοποίηση εντάσσεται στα πλαίσια πανελλαδικών κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Ακολουθεί σημερινό ρεπορτάζ του 902.gr

Με εκατοντάδες τρακτέρ να έχουν βγει στις πλατείες δεκάδων χωριών σε όλη τη χώρα οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεκίνησαν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, όπως αποφασίστηκε στην πλατιά πανελλαδική σύσκεψη των Επιτροπών των μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.
Οι αγρότες αγωνίζονται ενάντια στην άγρια φορολόγησή τους, στις δικαστικές διώξεις εναντίον τους, στις νέες περικοπές στις επιδοτήσεις, στη μείωση της τιμής του ρεύματος, στο αφορολόγητο πετρέλαιο.
Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης, σήμερα Παρασκευή 24 Γενάρη, θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικές συγκεντρώσεις στα καταστήματα των εφοριών σε όλη τη χώρα. Μεγάλος αγωνιστικός σταθμός θα είναι το συλλαλητήριο στην «Αγρότικα», στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 1 Φλεβάρη.
Στο τέλος της βδομάδας (25 - 26 Γενάρη) θα συνεδριάσουν εκ νέου οι Επιτροπές Αγώνα και τα συντονιστικά των αγροτών, ώστε να σχεδιάσουν την περαιτέρω δράση τους.
Σήμερα Παρασκευή 24 Γενάρη:
Στην Ηλεία: Κλειστά παραμένουν από νωρίς το πρωί και τα δυο υποκαταστήματα των ΔΟΥ του Νομού σε Πύργο και Αμαλιάδα από αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί μαζικά στην είσοδο τους. Στον Πύργο οι αγρότες με κεντρικό σύνθημα «Κανένα σπίτι - κανένα χωράφι στα χέρια τραπεζίτη», πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη τα δυο υποκαταστήματα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας στην περιοχή, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους καθώς το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής περιουσίας και των δανείων μετά την πώληση της ΑΤΕ, πέρασαν στον ιδιώτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την φτωχομεσαία αγροτιά. Ταυτόχρονα θα συγκεντρωθούν και στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της. Παράλληλα καθημερινές είναι οι συσκέψεις και οι περιοδείες στα χωριά του νομού, ενώ ενισχύεται ο αριθμός των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων που παρατάσσονται στον Κόμβο της Μαραθιάς.
Στη Λάρισα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από την 1η ΔΟΥ. Στο πλευρό των αγρότων προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους βρίσκονται αντιπροσωπείες του Ε.Κ Λάρισας, των Λαϊκών Επιτροπών, της ΟΓΕ και σωματείων. Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας στάθηκε ιδιαίτερα στους λόγους των αγροτικών κινητοποίησεων στεκόμενος ιδιαίτερα στις επιπτώσεις από το νέο φορολογικό ν/σ σε βάρος των αγροτών, ενώ απαίτησε την άμεση απόδοση του ΦΠΑ του 2012 που οφείλεται σε μεγάλο αριθμό αγροτών. Ο πρόεδρος του Ε.Κ Λάρισας Τάσος Τσιαπλές στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών.
Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις: 
  • Στην Αργολίδα: Κινητοποίηση  στις 11 πμ, στην εφορία στο Ναύπλιο.
  • Στην Άρτα: Κινητοποίηση στην εφορία στις 11 π.μ.
  • Στην Ημαθία: Κινητοποίηση στις 11πμ, στην εφορία της Βέροιας
  • Στη Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση στις 11πμ, στην εφορία Λαγκαδά.
  • Στο Κιλκίς: Κινητοποίηση στις 11πμ, στην εφορία του Κιλκίς.
  • Στην Κοζάνη: Κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην εφορία.
  • Στην Καλαμάτα: Κινητοποίηση στην εφορία στις 11 π.μ.
  • Στη Μυτιλήνη, παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ., στην ΔΟΥ Μυτιλήνης  
  • Στο Μικρό Κεφαλόβρυσο Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη.
  • Στην Ορεστιάδα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «η ΕΝΟΤΗΤΑ» οργανώνει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο, στις 7 μ.μ.
  • Στην Πάτρα: Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες της περιοχής στην Γ' Εφορία Πατρών. Ταυτόχρονα κατάληψη πραγματοποιούν αυτή την ώρα και αγρότες της Αχαΐας στην ΔΟΥ Αιγίου.
  • Στην Πέλλα: Κινητοποίηση στις 12, στην εφορία της Έδεσσας.
  • Στην Πρέβεζα. Συγκέντρωση αγροτών αυτή την ώρα στην Εφορία όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον προϊστάμενο της ΔΟΥ.
  • Στην Πιερία: Κινητοποίηση στις 11πμ, στην εφορία Κατερίνης.
  • Στην Πτολεμαΐδα: Κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην εφορία.
  • Στις Σέρρες: Κινητοποίηση στις 11πμ, στην τοπική εφορία.
  • Στα Χανιά: Κινητοποίηση στην εφορία στις 11 π.μ.
  • Στα Τρίκαλα, συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από την Εφορία Τρικάλων, από αγρότες του Νομού.

Πολύμορφη δραστηριότητα των αγροτών 
Η έξοδος των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Παράλληλα, θα γίνονται καθημερινά ενημερωτικές συσκέψεις, συγκεντρώσεις και άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις, με στόχο το πετυχημένο ξεκίνημα της κινητοποίησης να αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα. Να αποτελέσει τη βάση για κλιμάκωση στα τέλη του Γενάρη, με στήσιμο μπλόκων σε διάφορες περιοχές της χώρας και με άλλες μορφές πάλης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν ήδη βγει σε πάνω από 30 χωριά της Καρδίτσας, με τον αριθμό τους μέχρι στιγμής να ξεπερνά τα 500 και συνεχώς αυξάνεται. Την ίδια ώρα γίνονται διαρκώς συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ενόψει των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Στα Φάρσαλα έχουν ήδη βγει σε χωριά πάνω από 100 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, επίσης στην περιοχή του Πλατύκαμπου Λάρισας και στο Αερινό Βόλου. Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παραμένουν και ενισχύονται και στην Ηλεία στον Κόμβο της Μαραθιάς. Ανάλογα θα κινηθούν και οι αγρότες σε άλλες περιοχές της χώρας σταδιακά και τις επόμενες ημέρες.

Χθες Πέμπτη 23 Γενάρη έγιναν:
  • Στην Αγιά Λάρισας έγινε σύσκεψη στις 7 μ.μ στην ταβέρνα «Κιβωτός».
  • Στον Αμπελώνα Λάρισας: Έγινε σύσκεψη στις 6.30 μ.μ. στο παλιό Δημαρχείο.
  • Στα Τρίκαλα: Έγινε σύσκεψη στο Μεγαλοχώρι.
  • Στην Πέλλα: Σύσκεψη έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας, με μεγάλη συμμετοχή των αγροτών όπου εκδηλώθηκε η συμφωνία όλων στο πλαίσιο αιτημάτων της πρόσφατης πανελλαδικής Σύσκεψης των Αγροτικών Μπλόκων στη Λάρισα. Συμμετείχαν αγρότες από πολλά χωριά της περιοχής, που έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών τους. Προχωρούν στο επόμενο βήμα πανελλαδικού συντονισμού, που είναι η παρέμβαση σήμερα στη ΔΟΥ Έδεσσας και οργανώνουν τη μαζική κάθοδό τους και τη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του ερχόμενου Σαββάτου 1 Φλεβάρη στην AGROTICA στη Θεσσαλονίκη.  Οι ομιλητές στη σύσκεψη της Σκύδρας, τόνισαν: «Οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουμε, κυριολεκτικά, για την επιβίωσή μας, καθώς οι αποφάσεις και τα μέτρα που παίρνονται εναντίον μας (φόροι για το εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, παρακρατήσεις επιδοτήσεων, δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη, χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, μεγάλες μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων κ.ά.) σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων μας οδηγούν, με γοργό ρυθμό, στο ξεκλήρισμα».
  • Στα Γιάννινα: Χθες το πρωί έγινε κινητοποίηση στην Εφορία από τον Αγροτικό Σύλλογο και τον Αμπελουργικό Σύλλογο Ζίτσας. Οι αγρότες επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον προϊστάμενο της ΔΟΥ, ενώ στο κεντρικό πανό της κινητοποίησης αναγραφόταν «Κυβέρνηση - ΕΕ και Μονοπώλια φοροληστεύουν τους αγρότες και τον λαό». Παράλληλα ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας θα προχωρήσει την Κυριακή σε γενική συνέλευση, ενώ ο Αγροτικός Σύλλογος της Ζίτσας αποφάσισε  να πραγματοποιήσει άμεσα συσκέψεις και περιοδείες στα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP