Να καταργηθούν τα νέα χαράτσια στην Υγεία

>> Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

από παλιότερη κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας

Με το που πάτησε το πόδι του ο νέος χρόνος τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για την υγεία μπαίνουν σε εφαρμογή. Η επίθεση στη ζωή των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων είναι ανελέητη. Από την Πρώτη Γενάρη δύο νέα χαράτσια επιβάλλονται. Θα πληρώνουμε 1 ευρώ για κάθε συνταγή για τα φάρμακα. Ακόμη οι ασθενείς θα πληρώνουν 25 ευρώ για την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Με υπουργική απόφαση μπορεί να αναθεωρούνται αυτά τα ποσά.
Και με τα μέτρα αυτά η υγεία γίνεται ένα ακόμα πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Κανείς να μην πληρώσει τα νέα αυτά χαράτσια.Τα συνδικάτα, όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες να πρωτοστατήσουν σ’ αυτόν τον αγώνα και να πάρουν πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα νοσοκομεία.
Η Γραμματεία Ελασσόνας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει και αντιπαλεύει και αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία και στο φάρμακο, όπως και γενικότερα την αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας:
Ø  Να καταργηθούν άμεσα τα χαράτσια των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία, των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και κάθε πληρωμή στα απογευματινά ιατρεία.
Ø  Να καταργηθεί το χαράτσι του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φάρμακα.
Ø  Να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών για εξετάσεις. Καμία περικοπή στα φάρμακα και τις δαπάνες. Κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες. Να καταργηθούν οι εισφορές για τον κλάδο υγείας από όλους τους ασφαλισμένους.
Ø  Να χρηματοδοτηθούν γενναία τα δημόσια Νοσοκομεία τα Κέντρα Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ø  Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας σε όλες τις βαθμίδες με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Τώρα να γίνουν μαζικές προσλήψεις επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν επαρκώς τα δημόσια Νοσοκομεία, Κ.Υ και τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Ø  Να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί καμία μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ, κανένα Κ.Υ. Όχι στις απολύσεις, κινητικότητα και διαθεσιμότητα του προσωπικού. Όλες οι δημόσιες μονάδες ΠΦΥ να αξιοποιηθούν, να αναπτυχθούν και να ενταχθούν στο ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

      ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP