«Να μη λείψει κανείς» από το αγροτικό συλλαλητήριο στην «AGROTIKA» στη Θεσσαλονίκη την 1η Φλεβάρη

>> Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

«Να μη λείψει κανείς», καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων, τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, στον επόμενο αγωνιστικό σταθμό που είναι η έκθεση «ΑGROTIKA» στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 1η Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι και στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.
Στην ανακοίνωση-κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων επισημαίνεται:
«Η Επιτροπή χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες της χώρας που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε πλατείες των χωριών σε πολλούς νομούς.
Χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις Εφορίες σε δεκάδες νομούς, υλοποιώντας την απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης των μπλόκων στη Λάρισα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
Η μαζική ανταπόκριση δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τις πολιτικές της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης που τους οδηγούν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα.
Το μεγάλο κόστος παραγωγής, σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα και τους απλήρωτους παραγωγούς από εμπόρους και βιομηχανίες, τα κάθε είδους χαράτσια σε σπίτια, αγροκτήματα, ασφάλιστρα ΕΛΓΑ χωρίς να καλύπτονται οι ζημιές και να αποζημιώνονται, η αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ χωρίς να εξασφαλίζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ δίνονται συντάξεις πείνας, οι τεράστιες αυξήσεις στο πετρέλαιο και το αγροτικό ρεύμα φέρνουν απόγνωση σε αγρότες και κτηνοτρόφους, μειώνουν δραστικά το εισόδημά τους.
Η άγρια φορολόγηση που αποφάσισε η κυβέρνηση με το κράτημα λογιστικών βιβλίων και τη φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ, που θα αυξηθεί γρήγορα στο 26%, είναι η χαριστική βολή.
Συνάδελφοι αγρότες - κτηνοτρόφοι,
Παλεύουμε για την επιβίωσή μας! Είναι ώρα ευθύνης για κάθε μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο που βλέπει να οδηγείται στη φτώχεια και να ξεκληρίζεται. Αποτελούν χρέος και μονόδρομο οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να σταματήσει η βάρβαρη επίθεση στο εισόδημα, να υπάρξει ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων που διεκδικεί η αγροτιά με το πλαίσιο πάλης της Συντονιστικής των Μπλόκων.
Ό,τι κατακτήθηκε ως τώρα ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, πολυήμερων ηρωικών μπλόκων, μαζικής συμμετοχής της αγροτιάς. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Ο δρόμος είναι γνώριμος για μας, τα χιλιάδες τρακτέρ στις πλατείες ζεσταίνουν τις μηχανές τους και θα δώσουν αποστομωτική απάντηση στα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όσους σπέρνουν απογοήτευση, ηττοπάθεια, μοιρολατρία.
Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα είναι η AGROTIKA στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. Να μη λείψει κανείς!
Ενισχύουμε τις επόμενες μέρες τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, βγάζουμε τρακτέρ σε νέα χωριά, σε περισσότερες περιοχές. Ενημερώνουμε τους αγρότες για τα μέτρα που έρχονται. Φτάνουμε παντού με το κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων για τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και βιοτέχνες, όλο το λαό, αφού έχουμε κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα και αιτήματα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP