ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

>> Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Σε πλήρη εξέλιξη είναι σε πανελλαδικό επίπεδο οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους Δήμους, με τα ταξικά συνδικάτα και τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου να συμβάλλουν σε αυτές με όλες τους τις δυνάμεις, με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων και την πληρωμή μισθών για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής μισθών που έχουν καταβληθεί.
Στα πλαίσια αυτά, σε κατάληψη του αμαξοστασίου προχώρησαν από σήμερα τα χαράματα και οι εργαζόμενοι στο δήμο Ελασσόνας, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Αύριο για τις 7 το απόγευμα, προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ελασσόνας όπου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Εν τω μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι.
Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Πέμπτη 22 Ιούνη, οπότε οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.


Τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων του Νομού Λάρισας να μην προχωρήσουν σε καμία απόλυση.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Καμία απόλυση συμβασιούχου στους ΟΤΑ. Να ψηφιστεί τώρα τροπολογία για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Το ΕΚΝΛ καταγγέλλει την από κοινού απόφαση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνουν το δικαίωμα στη δουλειά αντισυνταγματικό και πετάνε στην ανεργία άλλες 15.000 συμβασιούχους στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.
Η απόφαση είναι σαφής όσο και αν σπέρνουν τον εφησυχασμό διάφορα συμφέροντα και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δεσμεύεται μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ ουσιαστικά προτείνει στους δημάρχους να προχωρήσουν σε προσλήψεις 2μηνων, απολύοντας 15.000 περίπου συναδέλφους συμβασιούχους από τους ΟΤΑ.
Ήδη η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ θεωρεί τους δημάρχους που απέλυσαν τους συμβασιούχους δικαιωμένους (!) ενώ οι γνωστοί “μηχανισμοί ενημέρωσης” καλούν τους συναδέλφους στα γραφεία μισθοδοσίας και προσωπικού να τους απολύσουν, για να μην τους “καταλογιστούν”!
Κυβέρνηση και πλειοψηφία τις ΚΕΔΕ θέλουν να παραδώσουν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!
Το ΕΚΝΛ απαιτεί από την κυβέρνηση να φέρει αμέσως στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Στηρίζει αυτό το αίτημα και τον αγώνα των εργαζόμενων που τους ετοιμάζουν απόλυση. Με τον αγώνα αυτό και την αλληλεγγύη όλων των συνδικάτων, μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδιά τους για απολύσεις. Ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, από το δικαίωμα για ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας!
Παράνομο και αντισυνταγματικό δεν είναι το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, αλλά αυτοί που το καταπατούν, όπως και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γι’ αυτό λέμε νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι του κεφαλαιοκράτη.
Το ΕΚΝΛ καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των δήμων του Νομού Λάρισας να μην προχωρήσουν σε καμία απόλυση συμβασιούχου και να στηρίξουν το αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου».

Η παράταξη της ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους «να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, παραμερίζοντας και τις πλειοψηφίες σωματείων που βάζουν εμπόδια στις κινητοποιήσεις, “αδρανούν” ή ακόμα και τάσσονται ενάντια. Να πάρουν αποφάσεις στα εργοτάξια του Δήμου για κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές (συγκεντρώσεις, καταλήψεις, ενημέρωση δημοτών κ.α.). Την Πέμπτη 22 Ιούνη να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς από τη μαζική συμμετοχή στην Απεργία».



ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP