Όλοι και όλες στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Μάη και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 το πρωί στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο στην Ελασσόνα.

>> Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι στο εμπόριο,
Σπάμε το φόβο και την απογοήτευση! Με τους συμμάχους μας τους μικρούς αυταπασχολούμενους που υποφέρουν και αυτοί, με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, με τους εργαζόμενους και άνεργους όλης της Ελλάδας, υψώνουμε τείχος αντίστασης. Να μην τους αφήσουμε να συνεχίσουν να ισοπεδώνουν τη δική μας ζωή για να αυξάνουν τα δικά τους κέρδη με τον ιδρώτα μας.
          Η κυβέρνηση προχωρά σε νέο μνημόνιο για νέα φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, νέο τσεκούρι στις συντάξεις, πιο σκληρά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που θα επιβάλουν αθλιότερες συνθήκες σκλαβιάς μέσα στους χώρους δουλειάς. Είναι μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν σε όσα ήδη έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις, τα οποία ήδη εφαρμόζονται και ήδη τα βιώνουμε καθημερινά.
Να πούμε τέρμα στην εκμετάλλευση! Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε! Τέρμα η κοροϊδία, να δουλεύουμε για 300 και 400 ευρώ και να μας λένε να είμαστε και ευχαριστημένοι, γιατί υπάρχουν και χειρότερα.
Μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες, γιατί υπάρχει κρίση και είναι δύσκολα για όλους … μόνο που οι 20 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους. Δεν είναι δύσκολα για όλους λοιπόν! Όλα για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις πολυεθνικές: εμποροϋπάλληλοι φθηνοί, ευέλικτοι, αναλώσιμοι που θα μπορούν να τους ξεζουμίζουν καθημερινά, με φοροαπαλλαγές, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, εργασιακή ζούγκλα, κατάργηση της Κυριακής Αργίας και των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν, κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών, εργαζόμενοι χωρίς ωράρια και συμβάσεις κ.α.
Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου έχει ενιαία γραμμή απέναντι μας! Οργανώνει πως θα εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα, προκειμένου να υπερασπιστεί τα αμύθητα κέρδη που καρπώνεται από την εργασία εκατομμυρίων εργαζομένων.
Πάγιο αίτημα των πολυεθνικών και όλων των μεγαλεμπόρων, ήταν και είναι η κατάργηση της Κυριακής Αργίας, στοχεύοντας σε βαθιές ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για μέγιστη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εργασίας, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
    Όσο κι αν προσπαθούν να αντιστρέψουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι καθημερινά, αξιοποιώντας διαφημίσεις προβάλλοντας το «καλό αφεντικό», το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, όπου όλοι οι εργαζόμενοι είναι χαμογελαστοί,  ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια με κοινά συμφέροντα, δεν το πετυχαίνουν.
Όλες οι οικογένειες έχουν έστω και έναν εμποροϋπάλληλο και ξέρουν καλά ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πίσω από τα χαμόγελα των εργαζομένων στο εμπόριο κρύβεται η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το τι μας ξημερώνει, για το αν θα έχουμε δουλειά, αν θα καλύψουμε τις ανάγκες τις δικές μας και της οικογένειας μας, αν το παιδί θα μπορέσει να πάει στον παιδικό σταθμό, αν αρρωστήσω τι θα κάνω και πολλά άλλα που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχόμαστε στον 21ο αιώνα.
          Συνάδελφοι, έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανάγκες, άρα οργανωμένα και συλλογικά πρέπει να αντιπαλέψουμε όλα αυτά που μας μαυρίζουν τη ζωή. Να μην επιλέγουμε  το δρόμο της ατομικής λύσης, ο καθένας για τον εαυτό του. Να πάρουμε αποφάσεις συμμετοχής στην Απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε μαγαζί και αποθήκη.
Να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν μέσα στους χώρους δουλειάς, ότι τίποτα δε γίνεται, ενώ την ίδια στιγμή στις πλάτες μας παίρνονται μέτρα που θα επιδινόσουν τις συνθήκες της δικής μας εργασίας και της δικής μας ζωής!
 Η δίκαιη ανάπτυξη που προπαγανδίζουν, είναι ανάπτυξη που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
Σε κάθε εργασιακό χώρο απαιτείται να δώσουμε τη μάχη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, βελτίωση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, για να μην υπάρχει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, να παρθούν πίσω απολύσεις κα.
Η μαζική συμμετοχή μας στην απεργία της 17ης Μάη, θα δώσει δύναμη στον αγώνα μας, στα αιτήματα μας. Παλεύουμε για:

·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·        Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες μας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·        Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
·        Να σταματήσει η φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
·        Προστασία των ανέργων. Επίδομα για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
·        Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
·        Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις στους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.


Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε.
17 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP