Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ από το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας

>> Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014


Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ στη Λάρισα πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων του νομού. Αντιπροσωπεία τους παρέδωσε υπόμνημα στο διοικητή με τα αιτήματα τους.
Στο υπόμνημα τονίζεται:
«Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.
Χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε όλους τους ανέργους 1.000 ευρώ για το Πάσχα.
Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς άλλη προϋπόθεση ίσο με το 80% του βασικού μισθού των 751 ευρώ της ΕΓΣΣΕ που διεκδικούμε να επανέλθει άμεσα, για όλη την διάρκεια της ανεργίας τους.
Το επίδομα ανεργίας να αυξηθεί άμεσα στα 500 € και να επιμηκυνθεί κατά 1 έτος.
Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
Στους καταλόγους ανεργίας να γράφονται και να επιδοτούνται με το επίδομα ανεργίας των 500 € όλοι οι απόφοιτοι των ΑΕΙ, ΤΕΙ, Λυκείων, που ζητούν και δεν βρίσκουν εργασία, όπως και κάθε άνεργος που επιθυμεί να εργαστεί και δεν βρίσκει εργασία.
Να επεκταθεί στους αυτοαπασχολούμενους που έμειναν άνεργοι και στους περιστασιακά εργαζόμενους, όσο διαρκεί η ανεργία τους.
Να καταργηθεί ο νόμος που αποκλείει τους εργαζόμενους από την επιδότηση ανεργίας εάν έχουν συμπληρώσει 400 μέρες επιδότησης τα προηγούμενα 4 χρόνια».
Παράλληλα μέλη της διοίκησης παραχώρησαν το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο συνέντευξη τύπου με θέμα: «Η επανεκκίνηση των έργων και η θέση του Συνδικάτου».

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP