Χιλιάδες αγρότες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

>> Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014



Ανανεώνοντας το ραντεβού στα μπλόκα που θα στηθούν σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το μαζικό συλλαλητήριο μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες αγρότες από όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και πορεύτηκαν δυναμικά ως την έκθεση «Agrotica» δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Μαζική ήταν και η συμμετοχή των αγροτών της περιοχής μας, στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες, δεν κάμπτονται από μεθοδεύσεις και μηχανισμούς. Από τη Δευτέρα η μάχη θα δοθεί στο δρόμο. Σημειώνεται ότι ήδη δεκάδες τρακτέρ βρίσκονται στις πλατείες των χωριών της Ελασσόνας.
Τρακτέρ συγκεντρωμένα στην πλατεία της Τσαριτσάνης

Από τη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην κεντρική ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, στάθηκε ιδιαίτερα στη δύναμη που έχει η κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νέων. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η περιβόητη ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια» αφορά ένα μικρό ποσοστό των αγροτών και στην ουσία ευνοεί το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας Πειραιώς. Τόνισε ότι ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με νέα μπλόκα που θα στηθούν από Δευτέρα. 
«Δε θα το βάλουμε κάτω. Μας μένει να παλέψουμε για το σήμερα και να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, το 2016 θα είμαστε ελάχιστοι. Από Δευτέρα να στηθούν μπλόκα παντού. Από τον Έβρο ως την Κρήτη, μπλόκα σε αυτή την πολιτική, μπλόκα για την ανατροπή της» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Χρήστος Κάμτσης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Πέλλας, και ο Γιάννης Βάγγος από τη Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων Βοιωτίας. Τη στήριξή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις εξέφρασαν στους χαιρετισμούς τους ο Δημήτρης Μωυσιάδης από το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος Θεσσαλονίκης και ο Στράτος Ναλμπαντίδης από τους εργαζόμενους της Κόκα Κόλα.
Στο συλλαλητήριο βρέθηκαν επίσης σωματεία και συνδικάτα, μετά από κάλεσμα της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αυτοαπασχολούμενοι με την ΠΑΣΕΒΕ, σπουδαστές με το ΜΑΣ και γυναίκες με την ΟΓΕ.




Στήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων 
Την αγωνιστική τους αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών που βγαίνουν με τα τρακτέρ, τα μηχανήματά τους στους δρόμους, στις πλατείες των χωριών, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.
«Ενισχύουμε τις επόμενες μέρες τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, βγάζουμε τρακτέρ σε νέα χωριά, σε περισσότερες περιοχές. Ενημερώνουμε τους αγρότες για τα μέτρα που έρχονται. Δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και βιοτέχνες, όλο το λαό, αφού έχουμε κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα και αιτήματα», τονίζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών μπλόκων.
Στα μπλόκα από Δευτέρα
Από Δευτέρα, οι αγρότες ετοιμάζονται να βγουν με τα τρακτέρ στους δρόμους και να τα παρατάξουν σε διάφορα σημεία κατά μήκος της Εθνικής Οδού και του επαρχιακού δικτύου. Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών θα στηθεί στο γνωστό μέρος, στον κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα.
Οι Καρδιτσιώτες, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων και των Επιτροπών Αγώνα που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, θα προσυγκεντρωθούν στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Ιτέας και από κει το κομβόι των τρακτέρ θα κινηθεί προς τον κόμβο της Νίκαιας. Εκεί θα φτάσουν και τα τρακτέρ που θα ξεκινήσουν από τα Φάρσαλα, τον κάμπο της Λάρισας και τον Τύρναβο, καθώς και τα τρακτέρ των Τρικαλινών αγροτών.
Στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φλεβάρη.
Στην Κρήτη, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων καλεί όλους να δώσουν το «παρών» στο μπλόκο, στη διασταύρωση στα Μεγάλα Χωράφια, την Τρίτη 4 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι.
Η Τοπική Γραμματεία Λέσβου της ΠΑΣΥ διοργανώνει παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Θα προηγηθεί σύσκεψη στις 5 Φλεβάρη (7.30 μ.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο).

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP