(Έστησα κάλπη, κάλπικη ψηφίζεις όχι-ναι. Βαρώ νταούλια και βιολιά Σείονται οι αγοραί, το όχι πήγε κούρνιασε στην αγκαλιά του ναι.)*

>> Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

*δημώδες στίχος που στα κατοπινά χρόνια ίσως να μελοποιηθεί εις ανάμνηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Ας με συγχωρέσουν οι αναγνώστες για το χιουμοριστικό της εισαγωγής και τις αυθαίρετης μικρής παραλλαγής τίτλου τραγουδιού του Λουδ. Τ. Ανωγείων.
Στον σύντομο χρόνο που καλούμαστε να τοποθετηθούμε με ένα όχι ή ένα ναι, σύντομη θα είναι και η απόπειρά μου να καταδείξω πλευρές που το διαλεκτικό ζευγάρι όχι-ναι, μέσα από την ενότητα και αντίθεσή τους καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα.
Στην πεντάμηνη διακυβέρνηση των  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
·  το όχι στα μνημόνια, μετά την περήφανη διαπραγμάτευση για λογαριασμό των εγχώριας αστικής τάξης,  οδήγησε στο 3ο μνημόνιο, το φαρδύ πλατύ  ναι στη βαρβαρότητα της δημοκρατικής τους ΕΕ! .
· Το όχι στον ΕΝΦΙΑ, με ένα εξαιρετικά σάλτο μορτάλε γίνεται πατριωτικό καθήκον, ναι για το 2015 με πρόταση για το 2016 και αντικατάστασή του με ένα μεγάλο ναι στο περιουσιολόγιο.
· Το ναι στη 13η-14η σύνταξη μετατρέπεται σε όχι για το 2015 και στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς (ΤΡΟΙΚΑ) μάλλον παραπέμπεται στην εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία.
· Το ναι στα 200 εκ. ευρώ για την  «ανθρωπιστική» κρίση αντικαθίσταται (όχι)με εξοπλισμούς 500 εκ., δώρο σε αμερικάνικο μονοπώλιο, σε πρώτη φάση, για αεροπλάνα που θα ενταχθούν στην επιτήρηση της Μεσογείου για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. (ναι στην υπερήφανη εξωτερική πολιτική)
· Το ναι στην φορολόγηση των εχόντων τσαλαβουτάει στο όχι,  με την διατήρηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών και στην νομιμοποίηση «αδήλωτων»- κλεμμένων κεφαλαίων. 
· Το ναι στην υπεράσπιση των χαμηλοσυνταξιούχων μεθοδεύεται δια της διαπραγμάτευσης σε όχι, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ σταδιακά ως το 2019-2020.
· Το παρδαλό όχι στις ιδιωτικοποιήσεις φοράει τα καλά του, μακιγιάρεται, σουλουπώνεται, για να υποδεχτεί τους επενδυτές (ναι στα  λιμάνια, αεροδρόμια, υποδομές, ακίνητα).  Και τι έμεινε; Η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και κάτι ΔΕΚΟ που μας μαδάνε με τα τσιμπημένα τιμολόγια, προς ώρας!
· Οι  προεκλογικές αναφορές στις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης -καπιταλιστικής με το όνομά της- για τους άστεγους και τις ουρές των συσσιτίων συμπληρώνονται με τις ουρές στα ΑΤΜ για το 50άρικο..
· Κάτι μισόλογα που ψιθύριζαν προεκλογικά πως δεν θα αγγίξουν το καλάθι της νοικοκυράςκαθίστανται ηχηρές αυξήσεις στο ΦΠΑ,23% σε τρόφιμα, εστίαση κ.α.
Ασφαλώς και μεγαλώνει ο κατάλογος,όπως μεγαλώνει το μέγεθος της υποκρισίας των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρ. Ένωσης. Μιας  ένωσης των καπιταλιστικών κρατών που χτίστηκε με την εκμετάλλευση και την βαρβαρότητα στο DNA της, δημιουργώντας θεσμούς όπως η ΕΚΤ, η Κομισιον και το συνεταιράκι τους το ΔΝΤ ως μηχανισμοί προώθησης των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.
Όχι, στον εκβιασμό και την τρομοκρατία, ακούμε από τους κυβερνώντες, αναφερόμενοι στους «θεσμούς», προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις ενόψει δημοψηφίσματος.
Ναι, από Δευτέρα στην διαπραγμάτευση υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, με ποιους, με τους τρομοκράτες; Ούτε καν ροζ-γιατί το κόκκινο έχει χαθεί από καιρό- από την ντροπή τους. Γιατί να ντραπούν άλλωστε, ξέρουν 3 μέρες είναι, ας ολοκληρώσουν τον εκβιασμό τους στο λαό και από Δευτέρα…. όλα μέλι- γάλα! .
Δημοψήφισμα λοιπόν. Όχι στα μέτρα των θεσμών ή ναι; Τόσο απλοϊκό; Καθόλου!! Απεναντίας πολύ επικίνδυνο.  Το ΝΑΙ σημαίνει ξεκάθαρη υποστήριξη των μέτρων 8 δις με ότι αυτό συνεπάγεται στην ζωή μας με βάση την λίστα που έχουμε υπόψη. Το ΟΧΙ απόρριψη  όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός  και  διαπραγματευτικό όπλο για να δεχτούν οι θεσμοί τις δικές του προτάσεις των 8 παρά  κάτι δις.
Δηλαδή είτε ναι είτε όχι ΜΕΤΡΑ τσουχτερά, η λίστα εδώ:(http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=30/6/2015&id=15875&pageNo=13).
Επιδιώκουν μέσα από την κάλπικη αντιπαράθεση να εγκλωβιστεί ο λαός στα δύο μπλοκ και την επομένη να φανεί ως δική του επιλογή η επερχόμενη λαίλαπα. Δηλαδή, να επιλέξει τον τρόπο που  θα σφαγιασθούν κατακτήσεις και δικαιώματα προκειμένου  να ορθοποδήσει η οικονομία τους και να πάρει μπρος ξανά η καπιταλιστική μηχανή. Γι αυτό και η συζήτηση δεν αφορά τα αντιλαϊκά μέτρα, αφορά μόνο τη βιωσιμότητα ή μη του χρέους, που αυτοί δημιούργησαν!
Τόσο σύνθετο μα τόσο απλό, το ΝΑΙ και το ΟΧΙ καταλήγουν αγκαλιασμένα σε ένα μεγάλο ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο, που ήδη κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ υπηρετώντας την κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, την διατήρηση της εξουσίας των μονοπωλίων, στην προδοσία των απλών ανθρώπων που η αγανάκτηση και η οργή καλουπώνεται από τα δύο μπλόκ σε κάλπικα διλλήματα.
Τα μόνα αξιόπιστα ζευγαρωμένα όχι και ναι που το ένα αποτελεί προϋπόθεση για το άλλο, είναι των κομμουνιστών: Γιατί το δικό μας ΟΧΙ δεν τσιλημπουρδίζει με το όχι του Καμμένου. Ούτε φαρδοπερπατάει με το όχι της Φασιστικής ΧΑ.

Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.  Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης.
Ναι στην Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.
Νομικά, στην καταμέτρηση το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ θα καταμετρηθεί στα άκυρα,
Καμιά όμως κυβερνητική και αντιπολιτευτική προπαγάνδα δεν μπορεί να ακυρώσει το πολιτικό ρεύμα αμφισβήτησης της ΕΕ που γεννά μνημόνια, βαρβαρότητα, δυστυχία, με όποια κυβέρνηση κι αν κάθεται στην καρέκλα του Μαξίμου. 
Όχι άλλα μνημόνια, ακυρώνουμε το δημοψήφισμά τους, στέλνουμε ηχηρό πολιτικό μήνυμα.
Μια παρατήρηση. Επειδή το τελευταίο διάστημα πολύ παίζει από «φίλους» μήπως το ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιό του αβαντάρει το ΝΑΙ, και χάνεται η ευκαιρία για το όχι.  Η κυβέρνηση ανέβασε στα κεραμίδια ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και με 4μηνη αβάντα από την  ΕΕ.
Κατής Σάκης   1-7-2015
Μέλος τα ΤΕ Ελασσόνας του ΚΚΕ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP