Δήλωση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ στην Ελασσόνα, Δημήτρη Αβρανά και Νίκου Βακράτσα

>> Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο Ελασσόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα αιτήματα και χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών του ΕΠΑΛ Ελασσόνας.
Οι μαθητές δεν ζητούν τίποτε άλλο παρά το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση. Αφού καταργήθηκαν τα Τεχνικά Λύκεια της Κρανέας και της Καλλιθέας, οι περισσότεροι μαθητές απ’ τα χωριά της Ελασσόνας διανύουν καθημερινά 50 έως 80 χιλιόμετρα για να φτάσουν πλέον στο σχολείο.
Μετά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των προηγούμενων ετών, έρχεται πλέον η ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του εκπαιδευτικού ρόλου των ΕΠΑΛ, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η οποία κινείται στην ίδια ρότα των πολιτικών που χρόνια τώρα εφαρμόζονται, αντιμετωπίζοντας -δίχως άλλο- με στυγνό τρόπο και αυτά τα ζητήματα, κινούμενη στη λογική του κόστους και των «περικοπών» προκειμένου να βγουν τα μνημονιακά- «ματωμένα» πλεονάσματά τους.
Τέτοιας φύσης είναι και το ζήτημα που έχει προκύψει πανελλαδικά με τα λεγόμενα «ολιγομελή τμήματα». Στο ΕΠΑΛ Ελασσόνας καταργείται το «ολιγομελές» τμήμα της Γ’ τάξης  Μηχανολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών. Με το κλείσιμο της ειδικότητας τα παιδιά θα είναι αναγκασμένα για να παρακολουθήσουν την ειδικότητα να μετακινούνται αναγκαστικά 150- 200 χιλιόμετρα τη μέρα!
Καλούμε τους μαθητές να μην επαναπαυθούν σε «υποσχέσεις». Μόνο με αγώνα μπορούν να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους. Να συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική Αρχή Ελασσόνας ώστε να πάρει θέση για το σοβαρό αυτό θέμα και να στηρίξει έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και τις κινητοποιήσεις τους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελασσόνας
Δημήτρης Αβρανάς
Νίκος Βακράτσας


ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP