Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ελασσόνας για το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας

>> Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Χωρίς δασκάλους αφήνει η κυβέρνηση και η διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας, καθώς για άλλη μια φορά (το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και πέρυσι) μπαίνει ο Νοέμβρης και δύο τάξεις (Ε’- Στ’) δεν έχουν δάσκαλο, ενώ δεν έχει έρθει μέχρι τώρα ούτε δάσκαλος Αγγλικών.
Τα παιδιά κάνουν πληροφορική, γυμναστική και κάποιες ώρες μαθημάτων που συμπληρώνουν οι υπόλοιποι τέσσερις δάσκαλοι και ο διευθυντής του σχολείου από τα κενά που προκύπτουν στο πρόγραμμα τους ενώ αφήνονται και με ενδιάμεσα μεγάλα διαλείμματα στο σχολείο.
Για τα ίδια περίπου προβλήματα που υπήρξαν και πέρυσι το υπουργείο και η πρωτοβάθμια διεύθυνση «φρόντισαν» να στείλουν έναν εκπαιδευτικό το Γενάρη!
Οι γονείς της Βερδικούσιας δικαιολογημένα έχουν αγανακτήσει και ξεσηκωθεί ζητώντας άμεσα μια λύση. Δεν φτάνουν τα αυξημένα προβλήματα των ορεινών χωριών όπως η Βερδικούσια στην πρόσβαση σε υγεία- πρόνοια, συγκοινωνίες, έρχεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση να χτυπήσει τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ελασσόνας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γονέων και των κατοίκων της Βερδικούσιας που έχουν κλείσει το σχολείο και διεκδικούν δάσκαλο για τα παιδιά τους, γιατί δεν μπορούν να δεχτούν το 2017 να μην έχουν όλα τα παιδιά καταρτισμένους εκπαιδευτικούς για κάθε μάθημα και για κάθε τάξη.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή Ελασσόνας να συγκαλέσει έκτακτα Δημοτικό Συμβούλιο, να στηρίξει έμπρακτα τα αυτονόητα δίκαια αιτήματα γονέων- μαθητών- κατοίκων της Βερδικούσιας, να αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα και να ενεργήσει άμεσα για την επίλυση του.


Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Ελασσόνας

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP