Τι θα γίνει με τον «ορφανό» δρόμο της Μελούνας;

>> Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στο οδικό δίκτυο της περιοχής μας, είναι γνωστή. Ξεπερνάει όμως κάθε φαντασία το «χάλι» που έχει ο δρόμος της «Μελούνας», από τα Γυμνάσια της Ελασσόνας- «κόκκινο εικονοστάσι»- έως την είσοδο της Τσαριτσάνης όπου καταλήγει στην Εθνική Οδό Λάρισας- Κοζάνης.
Ο συγκεκριμένος δρόμος θα μπορούσε να ήταν και «ορφανός», μιας και μεταξύ Δήμου Ελασσόνας και Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι ευθύνες μετατοπίζονται κάθε φορά από τη μία αρχή στην άλλη. Θυμίζουμε βέβαια, πως η σημερινή δημοτική αρχή υπόσχονταν προεκλογικά ότι θα τον κάνει «ποδηλατόδρομο»!
Ο δρόμος αυτός δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο οχημάτων, αγροτικών κυρίως, και είναι καταρχήν αναγκαίος για τους αγρότες και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κάμπο της Τσαριτσάνης, συνεχίζει προς τον Ομαδικό Αμπελώνα και φτάνει ως την Αετοράχη, εξυπηρετώντας και τους κατοίκους των χωριών.
Η κίνηση των βαρέων οχημάτων που παλιότερα διεξάγονταν αποκλειστικά από το δρόμο αυτό αποφεύγοντας την πόλη της Ελασσόνας- για την πρόσβασή τους στην Εθνική Οδό, έχει περιοριστεί. Έχει όμως αφήσει τα σημάδια του, ιδίως από περιόδους που τα Τέμπη ήταν κλειστά, και ως μοναδική δίοδος διέλευσης νότιας Ελλάδας- Μακεδονίας χρησιμοποιούνταν με ευθύνη και των τροχονομικών αρχών, αυτός ο δρόμος.
Τα κατά καιρούς «μπαλώματα» αποδείχτηκε ότι δεν είναι λύση. Οι λακκούβες που υπάρχουν σήμερα είναι αναρίθμητες. Ο δρόμος παρουσιάζει ρωγμές σε πολλά σημεία του οδοστρώματος, καθιζήσεις και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και φθορές στις άκρες. Η έλλειψη φωτισμού καθιστά επίσης άκρως επικίνδυνη την κυκλοφορία τη νύχτα.
Φαινόμενα ζημιών στα οχήματα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, οι καταγγελίες πληθαίνουν και η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι επίσης μεγάλος, αφού στην προσπάθειά τους οι οδηγοί να αποφύγουν τις λακκούβες κάνουν απότομους ελιγμούς και κινούνται συχνά στο αντίθετο ρεύμα.
Από την πλευρά μας ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις τόσο από τη δημοτική αρχή, όσο και από την Περιφέρεια, τι μέτρα θα πάρουν και πότε;
Καλούμε το λαό της περιοχής μας, τους επαγγελματίες, τους αγροτοκτηνοτρόφους να βγάλουν συγκεκριμένα συμπεράσματα από τη στάση τους, καθώς εκτός από το να «ρίχνουν το μπαλάκι» των ευθυνών η μία στην άλλη, το «πετούν και στην εξέδρα», δηλαδή πότε στην υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και πότε στην υπάρχουσα νομοθεσία που αφορά στα δημόσια έργα.
Να ποιες είναι οι «προτεραιότητες» τους εκάστοτε και διαχρονικά, καθώς στρέφονται σχεδόν πάντα σε έργα υποδομής που αφορούν το μεγάλο κεφάλαιο και τις ανάγκες του, όχι τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Αυτές τις ανάγκες έρχεται να υπηρετήσει η καπιταλιστική ανάπτυξη που επαγγέλλεται η αστική τάξη, η συγκυβέρνηση, τα κόμματά της και οι αιρετοί τους στους δήμους και τις περιφέρειες.
Οι δημότες του δήμου Ελασσόνας, να γυρίσουν την πλάτη σ’ αυτές τις πολιτικές, να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα ενάντια στην άγρια επίθεση που δέχονται τα εισοδήματα και τα δικαιώματά τους. 
Να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων και διευρυμένων αναγκών τους, για τη ζωή που αξίζουν, βάζοντας τέρμα στον κατήφορο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

 ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ



ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP