Απεργιακή συγκέντρωση της 17ης ΜΑΗ στην Ελασσόνα

>> Τετάρτη 17 Μαΐου 2017


Μαζική και μαχητική ήταν η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στην Ελασσόνα στην οποία κάλεσε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας, στην πλατεία απέναντι από το ταχυδρομείο.Στη συγκέντρωση υπήρξε συμμετοχή εργαζόμενων, συνταξιούχων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Χαιρετισμό έκανε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας ο οποίος καταδίκασε τα αντιλαϊκά μέτρα του 4ου μνημονίου που κυριολεκτικά πετάνε έξω από την παραγωγή όσους αγρότες είχαν αντέξει μέχρι τώρα, κάλεσε τη φτωχομεσαία αγροτιά της Επαρχίας Ελασσόνας σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τους εργαζόμενους, τους ανέργους να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική που τους ξεκληρίζει.



Την κεντρική ομιλία έκανε ο Ηλίας Αλέξης, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχουν όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, νέοι και νέες, να βάλουν φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής τους, να διεκδικήσουν την αναπλήρωση των απωλειών τους, αλλά και να αγωνιστούν για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Ζήτησε την καταδίκη των κομμάτων που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο, που στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων και το σύστημα της άγριας εκμετάλλευσης και ευθύνονται για τη διαρκή εξαθλίωση της ζωής τους.
Αμέσως μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ελασσόνας με συνθήματα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. 




ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP