ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ για τις εξελίξεις στο σωματείο Ιδιωτικών- Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας

>> Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
           ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ 28/4/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τις αρχαιρεσίες κατά πως τους βολεύει, αγνοώντας το νόμο και το καταστατικό του σωματείου, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία για άλλη μια φορά, με νοθείες και παρατυπίες.
Οι αρχαιρεσίες του σωματείου ορίστηκαν αρχικά για τις 5-6 και 7 Απριλίου 2017. Η προκήρυξη των εκλογών αυτών έγινε παράτυπα με απόφαση του τότε Δ.Σ. του σωματείου, χωρίς αυτό να συγκαλέσει ως όφειλε τη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό με θέμα την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και λοιπών σχετικών θεμάτων.
Έτσι οι εκλογές ματαιώθηκαν, ελλείψει Εφορευτικής Επιτροπής, όπως διαπίστωσε και ο παριστάμενος δικαστικός αντιπρόσωπος. Εν τω μεταξύ στις 05.04.2017 έληξε η θητεία του Δ.Σ. του σωματείου, το οποίο είχε εκλεγεί στις 05.04.2014. Αν και προσπαθήσαμε από την πλευρά της ΔΑΣ να συνεννοηθούμε και να γίνουν οι εκλογές η στάση της πλειοψηφίας ήταν ανένδοτη.
Επομένως, αφού το σωματείο στερούνταν πλέον κανονικής διοίκησης, μέλη του αναγκάστηκαν να προσφύγουν δικαστικά κάνοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ελασσόνας για το διορισμό προσωρινής διοίκησης. Η αίτηση θα δικαστεί στις 22.5.2017. Με προσωρινή όμως διαταγή του Ειρηνοδικείου ορίστηκε νέα διοίκηση. Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου κοινοποιήθηκε με δικαστικό κλητήρα σε όλα τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης, τα οποία όφειλαν να παραδώσουν άμεσα τη σφραγίδα, τα βιβλία, τα κλειδιά κλπ. με πρωτόκολλο παράδοσης- παραλαβής.
Η απερχόμενη διοίκηση με τις πλάτες όσων τους πατρονάρουν σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο, δηλαδή από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας και τη ΓΣΕΕ, μέχρι και σήμερα αρνείται να συμμορφωθεί στη δικαστική αυτή εντολή. Η νέα διοίκηση έκανε μάλιστα σχετική παράσταση και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, ο οποίος με το από 10.04.2017 έγγραφο συστάσεων προς την απερχόμενη διοίκηση, τους ζήτησε να συμμορφωθούν με το περιεχόμενο της προσωρινής διαταγής και να παραδώσουν τη σφραγίδα κα τα βιβλία του σωματείου. Μάλιστα τους επισημάνθηκε ότι με τον τρόπο που ενεργούν διαπράττουν μια σειρά από ποινικά αδικήματα.
Το αυτί τους όμως δεν φαίνεται να ιδρώνει, και έτσι η απελθούσα διοίκηση, εξέδωσε εκπρόθεσμα, με φερόμενη όμως ημερομηνία την 05.04.2017  διαδοχικά τρεις ανακοινώσεις, με διαφορετικό κάθε φορά περιεχόμενο, ενδεικτικές της σύγχυσης στην οποία βρίσκονται, με τις οποίες ορίστηκαν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για τις 19-20-21 Απριλίου.
Οι αρχαιρεσίες φυσικά δεν πραγματοποιήθηκαν, ούτε ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν. Τελικά έβγαλαν νέα ανακοίνωση, με ημερομηνία αυτή τη φορά 19.04.2017, με την οποία όρισαν ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών το τριήμερο 26-27 και 28 Απριλίου 2017.
Εις μάτην όμως. Ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να κάνουν τις εκλογές για τις οποίες καίγονταν, εγκλωβισμένοι στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει, συναντώντας την αποφασιστικότητα της ΔΑΣ και των συνδικαλιστών της, που δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν να συνεχιστεί άλλο αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στο σωματείο.
Σήμερα λοιπόν, το σωματείο εκπροσωπείται από την 7μελή προσωρινή διοίκηση που όρισε το δικαστήριο και όχι από αυτούς. Η προσπάθειά μας όλο αυτό το διάστημα και σήμερα παραμένει η ίδια: είναι να συνεννοηθούμε και με ίσους όρους να πάμε το σωματείο σε εκλογές.
Να θυμίσουμε ότι και πριν από 3 χρόνια, είχαμε βγάλει ξανά καταγγελία για την απαράδεκτη συμπεριφορά, τις βιαιοπραγίες, τις ύβρεις και τις απειλές της Πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας και του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας, προς τα μέλη των Διοικήσεων της ΟΙΥΕ και του Ε.Κ. Ελασσόνας, που είναι εκλεγμένοι με την παράταξη της ΔΑΣ. Στην προσπάθειά τους αυτή, επιστράτευσαν μέχρι και τον Πρόεδρο της ΓΣΣΕ, αλλά και την Πρόεδρο της ΟΙΥΕ. Ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Ελασσόνας, ο οποίος εκλέγεται από το συγκεκριμένο σωματείο και της παράταξης που εκπροσωπεί, Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), έκανε γενναίες προσπάθειες να αποκλείσει την ΔΑΣ από τις εκλογές όμως δεν τα κατάφερε.
Τους ενοχλεί που υπάρχει η ΔΑΣ που τους χαλάει τη σούπα, δε μπορούν να κάνουν τις νοθείες τους χωρίς να τους παίρνει κανείς χαμπάρι.  
Αυτές είναι οι «δημοκρατικές» διαδικασίες  με τις οποίες πραγματοποιούν τις αρχαιρεσίες στα σωματεία που εκλέγονται οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές. 
Μπορεί να ενώθηκαν όλες οι άλλες δυνάμεις ενάντια στην ΔΑΣ, κατεβάζοντας ένα «Ενωτικό» ψηφοδέλτιο με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δεν τα υπολόγισαν όμως σωστά. Παρ’ όλους τους μηχανισμούς τους, δεν θα αφήσουμε να θεωρούν τα σωματεία τσιφλίκι τους, με τους εργαζόμενους στον πάγο να μην παίρνουν χαμπάρι τι είδους δυνάμεις και με ποιους τρόπους προσπαθούν να πλειοψηφούν στα σωματεία εις βάρος των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να  καταδικάσουν τέτοιες  πρακτικές και με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στη λαϊκή δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε παντού. 
Να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για ακόμα μία φορά για τον βρώμικο ρόλο που παίζει ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, που είναι πλειοψηφία στην ΓΣΣΕ και την ΟΙΥΕ. 
Τον ίδιο βρώμικο ρόλο έχουν και οι δήθεν φιλεργατικές παρατάξεις, τύπου ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΣΥΡΙΖΑ.  
Με κάτι τέτοια όμως ξεσκεπάζονται και δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο. 
Με τη στάση μας και τη δράση μας, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς υπέρ των εργαζομένων, να απαλλαχτούμε από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, που χρόνια τώρα βάζει πλάτη για να περάσουν όλα τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα. 
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι καθαρό, ότι χρέος των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα, είναι να διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο το κύρος των αρχαιρεσιών των σωματείων μας και όσο περνάει από το χέρι μας, οι συνάδελφοί μας να μπορούν να εκφράζονται και να εκπροσωπούνται στο σωματείο όχι με φτιαχτά αποτελέσματα, αλλά με πραγματικά.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP