Ανακοίνωση-Καταγγελία της Γραμματείας Εμπορίου του ΠΑΜΕ

>> Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Με αφορμή τις εξελίξεις στο σωματείο Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας, η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου του ΠΑΜΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αθήνα 26/4/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Με αφορμή το Σωματείο Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας

Καταγγέλλουμε τις συνεχείς και απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας, που με κάθε τρόπο προσπαθεί να πραγματοποιήσει τις αρχαιρεσίες του, κάτω από σκοτεινές διαδικασίες, με νοθείες και παρατυπίες, αγνοώντας συλλογικές αλλά και δικαστικές αποφάσεις όπως και το καταστατικό του σωματείου.
Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε! Και πριν 3 χρόνια κάτω από ένα κλίμα ύβρεων, βιαιοπραγιών και διαρκούς επίθεσης προς τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο σωματείο, έδωσαν ρέστα προκειμένου να μην εκπροσωπηθεί η φωνή των ταξικών δυνάμεων στο Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν τα κατάφεραν!
Όπως τότε έτσι και σήμερα, μπορεί να ενώθηκαν όλες οι άλλες δυνάμεις ενάντια στη ΔΑΣ, κατεβάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο όλων των δυνάμεων που περιέχει τους πάντες.
Προειδοποιούμε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις τόσο στο επίπεδο του σωματείου και της πόλης όσο και τις δυνάμεις που τις πατρονάρουν σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο, πως η νοθεία αλλά και οι σχεδιασμοί που έχουν, δε θα περάσουν. Ήδη έσπασαν τα μούτρα τους μια φορά καθώς πιάστηκαν στα πράσα και έπεται και συνέχεια.
Δε θα κάτσουμε να παρακολουθούμε να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα όργιο νοθείας και παρατυπιών, εκλογών χωρίς συνεδριάσεις, χωρίς γενικές συνελεύσεις, χωρίς εφορευτική επιτροπή που στόχο έχει να δημιουργήσει ψεύτικους συσχετισμούς, με μητρώα μελών φαντάσματα, με ψηφίσαντες που ανήκουν σε άλλους κλάδους, στο Δημόσιο κοκ. Δε θα αφήσουμε να θεωρούν τα σωματεία τσιφλίκι τους, με τους εργαζόμενους στον πάγο να μην παίρνουν χαμπάρι με ποιους τρόπους καθορίζονται οι συσχετισμοί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι πλειοψηφίες, οι αντιπροσωπεύσεις σε Ομοσπονδίες και στη ΓΣΕΕ, με ποιον τρόπο δηλαδή οι άνθρωποι των αφεντικών κατσικώνονται στο σβέρκο μας. 
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να καταδικάσουν τέτοιες  πρακτικές και με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στη λαϊκή δύναμη, να τους αντιμετωπίσουμε παντού. Να μπουν με τη συμμετοχή τους, οι ίδιοι εμπόδιο σε αυτές τις δυνάμεις που εχθρικές προς τα συμφέροντα τους. Να απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και όσους τους ανέχονται, να τους πετάξουν έξω από τα σωματεία.
Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες, νέα μέτρα, διαρκή αγώνα για την αναπλήρωση όσων χάσαμε προσωρινά. Είναι ανάγκη να πολλαπλασιάσουν οι δυνάμεις σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς που θα αμφισβητούν την κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων, δε θα αποδέχονται τη ζωή με τα ψίχουλα. Σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να ανασυνταχθούν οι εργατικές-λαϊκές δυνάμεις, να δυναμώσουν οι αντιστάσεις μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης της Ελασσόνας, να εμπιστευτούν και να στηρίξουν τις δυνάμεις αυτές που έχουν καθαρό μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία και το πολιτικό προσωπικό τους, απέναντι στα τσιράκια τους στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα. Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
ΠΗΓΗ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP