Εργατική Πρωτομαγιά 2017 «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!»

>> Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο στην Ελασσόνα στις 10.30 π.μ.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά!
Οργανώνουμε την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η ζωή μας τα τελευταία χρόνια έχει χειροτερέψει. Όλες οι αστικές κυβερνήσεις που πέρασαν με πρόσχημα την κρίση πήραν μέτρα που ωφέλησαν την μεγαλοεργοδοσία, το κεφάλαιο. Για μια ακόμα φορά, ως ορκισμένοι υπηρέτες του κεφαλαίου, φέρνουν νέες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας. Τα νέα μέτρα θα ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.
Στην ίδια ρώτα με την Κυβέρνηση και οι υπόλοιποι «υπηρέτες» του κεφαλαίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Όλοι μαζί έχουν συμφωνήσει στα νέα μέτρα, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, παραπέρα κόψιμο συντάξεων, κα.
Αυτό όμως δεν τους φτάνει! Θέλουν και την ανοχή των εργαζομένων. Το παλεύουν με νύχια και με δόντια, με εκβιασμούς και απειλές.
Έχουμε εμπειρία από την ανάπτυξή τους!
Η ανάπτυξη που επιδιώκουν μετριέται με κριτήρια κατά πόσο εξυπηρετεί την μεγαλοεργοδοσία. Όλα τα παλιά και νέα μέτρα αυτό μαρτυρούν. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του κλάδου μας. Η εταιρεία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» έκλεισε και συνεχίζει κι αναπτύσσει τις επενδύσεις της στην φαρμακοβιομηχανία, επειδή εκεί έχει κέρδος. Για το μέλλον των χιλιάδων εργαζομένων δεν νοιάζεται.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στους εμποροϋπάλληλους. Οι συνάδελφοι εργάζονται με ωράρια λάστιχο, «μαύρα», πληρώνονται έναντι κι άμα έχει δουλειά το μαγαζί. Στο τραπέζι συζητιέται η παραπέρα κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Πολλά ακόμα θα μπορούσαμε να πούμε. Το σίγουρο είναι πως η όποια ανάπτυξη θα θεμελιωθεί πάνω στην άγρια εκμετάλλευση  των εργαζομένων, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, με νέο αιματηρό χάραγμα των συνόρων.
Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία,κα) έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.
Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μεγάλη. Συμβάλει στα παραπάνω με την πολιτική της σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, του παρέχει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια. Μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη!
Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουμε:
-      Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
-      Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
-      Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
-      Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
-      Να κλείσει η βάση της Σούδας.
-      Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Τιμάμε, συνεχίζουμε τους αγώνες του κινήματός μας.
Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο στην Ελασσόνα στις  10.30 π.μ.


ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP