Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου η εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Τσαριτσάνη

>> Σάββατο 8 Απριλίου 2017


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απρίλη, στην πλατεία της Τσαριτσάνης, η εκδήλωση τιμής και μνήμης που οργάνωσε η ΚΟΒ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ για την προσφορά του χωριού στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και στον ηρωικό αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Την εκδήλωση άνοιξε εκπρόσωπος της ΚΟΒ Τσαριτσάνης και ακολούθησαν τραγούδια του Αγώνα από τη χορωδία του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ .Μετά το χαιρετισμό εκπροσώπου του παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, διαβάστηκε αφήγηση σχετικά με το ιστορικό της ομαδικής εκτέλεσης Τσαριτσανιωτών πατριωτών  στις 12 Μάρτη 1943 από τους Ιταλούς φασίστες και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Θανάση Σερδένη, μέλος της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά της ιστορικής Τσαριτσάνης στην ΕΑΜική  Αντίσταση και στον ΔΣΕ αλλά και στις σημερινές πολιτικές εξελίξεις.

Στη συνέχεια απαγγέλθηκαν ποιήματα από νεολαίους και ακολούθησαν προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφανιών και «ενός λεπτού σιγή» στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών.






ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP