Μαζικό και μαχητικό το αγροτικό συλλαλητήριο

>> Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Στην Αθήνα μετέφεραν σήμερα τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Έστησαν μαζικό «μπλόκο» στην πολιτική που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αγρότες από 35 μπλόκα, 120 αγροτικούς συλλόγους και 11 Ομοσπονδίες. 
Τους αγρότες που έφτασαν με πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη, υποδέχθηκαν σωματεία από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζικοί φορείς, Λαϊκές Επιτροπές, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, φοιτητικοί σύλλογοι. Με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν στην πράξη το σύνθημα που ακούστηκε δεκάδες φορές στο συλλαλητήριο: «Εργατιά - Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά».
«Αλληλεγγύη στους αγρότες. Κοινός αγώνας ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, μονοπώλια», έγραφε το πανό του ΠΑΜΕ, που συμμετείχε στην κινητοποίηση με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο.
                                                                                                  



Το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ολοκληρώθηκε με μαζική, μαχητική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μετέβη στη Βουλή καταθέτοντας ψήφισμα με τα αιτήματά της στα πολιτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής. Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο Βαγγέλης Μπούτας, την Πέμπτη 16 Φλεβάρη θα γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα μπλόκα προκειμένου να καθορίσουν τα περαιτέρω βήματά τους. Ωστόσο, και ανεξάρτητα αν θα αποφασίσουν τη συνέχιση των μπλόκων είτε επιλέξουν άλλες μορφές αγώνα, κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τρίτη 21 Φλεβάρη.





ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP