Τίποτα θετικό από τη συνάντηση με την κυβέρνηση - Συνεχίζουν στους δρόμους του αγώνα

>> Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Τίποτα θετικό για τη μικρομεσαία αγροτιά δεν προέκυψε από τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη η αντιπροσωπεία έθεσε το πλαίσιο διεκδικήσεων με το οποίο η μικρομεσαία αγροτιά αγωνίζεται εδώ και 20 μέρες στα μπλόκα.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξετάζει θεσμικά και όχι δημοσιονομικά μέτρα, ενώ υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.
Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται από την ΚΑΠ υπογραμμίζοντας ότι τα δεδομένα και οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί δεν μπορεί να ανατραπούν.
Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης είχε ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα για θέματα που άπτονται της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά συζητά μόνο ζητήματα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος.
Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ξεκαθάρισε από τη μεριά της ότι αυτό που ψηφίζεται πρέπει να υλοποιείται, ενώ για το Φορολογικό είπε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί κανένα από τα αιτήματα. Πρόσθεσε ότι το αφορολόγητο ατομικό εισόδημα για το 2017 θα είναι αυτό που έχει ψηφιστεί, δηλαδή 8.860 ευρώ για αγρότες χωρίς παιδιά, μέχρι 9.550 για αγρότες με τα περισσότερα παιδιά. Όπως είπε, ό,τι ισχύει για το αφορολόγητο ισχύει και για τα τεκμήρια. Για το ακατάσχετο των 15.000 ευρώ υποστήριξε ότι εξετάζεται αν αυτό μπορεί να γίνει τεχνικά.
Σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, τόνισε ότι η στάση της κυβέρνησης εδράζεται στις δεσμεύσεις που έχει στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και κάλεσε τους αγρότες να παραμείνουν με τα τρακτέρ τους στα μπλόκα και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τρίτη 14 Φλεβάρη.
Ο Β. Μπούτας κάλεσε το λαό της Αθήνας να εκφράσει τη συμπαράστασή του με τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο.
Όπως είπε «αν η κυβέρνηση ικανοποιούσε έστω και ένα μέρος των αιτημάτων, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα έπαιρναν μια ανάσα επιβίωσης», παρότι, όπως πρόσθεσε, «πάλι, δεν θα υπήρχε προοπτική αν αυτή η πολιτική δεν έρθει τούμπα».

Στην κυβερνητική αδιαλλαξία απαντάμε με ενίσχυση των μπλόκων

Σε ανακοίνωσή της για τη συνάντηση η Πανελλαδική Επιτροπή  των Μπλόκων αναφέρει:
«Μετά από 20 μέρες στα μπλόκα, απευθυνθήκαμε στην κυβέρνηση ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και αφορούν, κυριολεκτικά, την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών.
Η κυβέρνηση, όπως αποδείχτηκε και στη συνάντηση που είχαμε με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιμένει στην αρνητική της στάση και δεν ικανοποιεί ούτε ένα από τα αιτήματά μας.
Στην κυβερνητική αδιαλλαξία απαντάμε με ενίσχυση των μπλόκων με νέα τρακτέρ και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε εντατικά σε όλη τη χώρα, για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30 στην πλατεία Βάθης.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο για να στηρίξουν ενεργά τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Αγωνιζόμαστε στα μπλόκα κατά της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Παλεύουμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες του λαού μας.
Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχουμε κοινά προβλήματα και συμφέροντα και επομένως κοινός είναι ο αγώνας μας.
Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30, στην πλατεία Βάθης»

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP