Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Τσαριτσάνη

>> Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το πρωί της Κυριακής 10 Απρίλη, στην κεντρική πλατεία της Τσαριτσάνης, η εκδήλωση μνήμης και τιμής για την προσφορά της Τσαριτσάνης στην εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και στον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού μπροστά και στα 100χρονα του Κόμματος η ΚΟ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ και το Παράρτημα Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, μίλησε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο γραμματέας της ΚΟΒ Τσαριτσάνης Νίκος Βακράτσας και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Θανάσης Βίτκος.
Μετά την κεντρική ομιλία για το ιστορικό και τα γεγονότα της περιόδου, ακολούθησε απαγγελία ποιήματος από τον μαθητή Κωνσταντίνο Μαντζώκα, και τραγούδια του αγώνα από τη χορωδία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λάρισας. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από τα στρατεύματα κατοχής και η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον εθνικό ύμνο.
Σημειώνεται πως στο χώρο της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφικού υλικού και σπάνιων ντοκουμέντων της περιόδου, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κόσμου.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος παλιοί αγωνιστές, αντιπροσωπείες του Παραρτήματος Γόννων και της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Λάρισας, συγγενείς και απόγονοι θυμάτων και πολλοί κάτοικοι της Τσαριτσάνης.
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP