Πραγματοποιήθηκε το 10ο τακτικό συνέδριο της ΕΟΑΣΝΛ

>> Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Γενάρη στην αίθουσα συνεδρίων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, το 10ο τακτικό συνέδριο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).
Στα πλαίσια του συνεδρίου έγινε απολογιστική συνέλευση που αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης, ενώ ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.
Η απόφαση που ομόφωνα επικύρωσε η Γενική Συνέλευση είναι η έξοδος των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών την Παρασκευή 15 Γενάρη και μετά μαζί με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας και τις Επιτροπές Αγώνα θα αποφασιστεί η ημερομηνία και ο χώρος συγκέντρωσης των τρακτέρ για τα Μπλόκα.
Στο κείμενο της απόφασης του τακτικού συνεδρίου της ΕΟΑΣΝΛ επισημαίνεται:
«Η επίθεση που δέχονται οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι ολομέτωπη. Το 3ο Μνημόνιο και η ΚΑΠ είναι τα εργαλεία μέσω των οποίων θα γίνει η συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λιγότερα χέρια, η δημιουργία μεγάλων μονάδων, σύγχρονων τσιφλικιών. Η τάση συγκέντρωσης της παραγωγής είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ανάπτυξης του καπιταλισμού σε κάθε χώρα και είναι μια αντικειμενική διαδικασία.
Με τα στοιχεία της EUROSTAT τη δεκαετία 2003-2013 υπήρξε μείωση των αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων στη χώρα μας κατά 14% και αντίστοιχο ποσοστό μείωσης επικράτησε σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
Ο μέσος όρος κλήρου στη χώρα μας αυξήθηκε από 48 στα 68 στρέμματα ανά αγροτικό νοικοκυριό και τα αντίστοιχα νούμερα στην ΕΕ είχαν αύξηση από 117 στα 161 στρέμματα ανά νοικοκυριό.
Από τα παραπάνω στοιχεία είναι ξεκάθαρο ότι ξεκληρίζονται φτωχοί αγρότες που όσο πάει αυτό διευρύνεται και οδηγούνται στον αφανισμό και μεσαίοι αγρότες. Είναι ξεκάθαρο ότι συγκεντρώνεται η γη και η παραγωγή σε λιγότερα χέρια».
Στο Συνέδριο συμμετείχαν και οι αντιπρόσωποι των έξι αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων της επαρχίας Ελασσόνας (Τσαριτσάνης, Σαρανταπόρου, Ολύμπου, Βαλανίδας, Αραδοσιβίων και Ποταμιάς), εκπροσωπώντας πάνω από 500 αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής.
Στη νέα 15μελή διοίκηση της Ομοσπονδίας εξελέγησαν από την επαρχία Ελασσόνας ο Γιώργος Αποστόλου, Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πυθίου και ο Θανάσης Καραμπάλιος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ποταμιάς. Στην Εξελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας εκλέχτηκε ο Μίλτος Τάκας, Πρόεδρος του ΑΣ Αραδοσιβίων.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP