Καταγγελία του Παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ

>> Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Παράρτημα επαρχίας Ελασσόνας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ), καταγγέλλει τις διευθύνσεις του Γυμνασίου και του Ενιαίου Λυκείου Ελασσόνας που δεν επέτρεψαν στους εκπροσώπους του Παραρτήματος να μιλήσουν στους μαθητές ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.
Παρ' όλο που τα μέλη του Παραρτήματος ενημέρωσαν τους διευθυντές τρεις μέρες νωρίτερα για την εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας που έδινε τη σχετική άδεια, αυτοί με διάφορα προσχήματα τελικά δεν επέτρεψαν στους αγωνιστές να μιλήσουν στους μαθητές για το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού και το έπος της Εθνικής Αντίστασης.
Το επιχείρημά τους ότι οι ομιλητές πρέπει να είναι επιζώντες του αλβανικού μετώπου και της Εθνικής Αντίστασης είναι απαράδεκτο καθώς μ' αυτή τη λογική θα έπρεπε για την 25η Μαρτίου να μιλάνε αποκλειστικά στους μαθητές τα φαντάσματα. του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη.
Τα μέλη του Παραρτήματος είναι αγωνιστές- αγωνίστριες, απόγονοι και φίλοι της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης και καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να μείνει ζωντανή η μνήμη των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της χώρας μας από ξένους και ντόπιους κατακτητές.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για να διδάσκεται η πραγματική ιστορία στα σχολεία, ενάντια στην διαστρέβλωση και την παραχάραξη απ' όπου και αν εκπορεύεται.


Ελασσόνα, 2.11.2015
Το Δ.Σ.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP