3 Δεκέμβρη Όλοι στην Απεργία.

>> Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Πανελλαδικός Πανεργατικός Απεργιακός Ξεσηκωμός
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,οι εργαζόμενοι,οι αγρότες και κτηνοτρόφοι,οι επαγγελματίες,οι γυναίκες και η νεολαία ξεπερνώντας δυσκολίες και εμπόδια,δώσαμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συμμετοχή μας στην απεργία στις 12 Νοέμβρη, με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε 70 πόλεις της Ελλάδας.
Δεν σταματάμε τον αγώνα μας! Δεν επιτρέπουμε στην κυβέρνηση και στα αρπακτικά, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, να κάνουν πάρτι με τον ιδρώτα μας και εμείς και οι οικογένειες μας να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο! Για τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που θα ξεκοκαλίσουν τα μεγαλοσυμφέροντα, η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των εργαζομένων που χρωστάνε στις τράπεζες. Μειώνονται οι επικουρικές και οι πρόωρες συντάξεις. Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις για την διευκόλυνση όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.  Καταργούν τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο, που χρησιμοποιούν οι αγρότες Την ίδια στιγμή χάρισαν δις ευρώ φόρους, χρέη και πρόστιμα σε εφοπλιστές και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση με την στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τα προαπαιτούμενα για τα κέρδη, είναι η φτώχεια η δική μας! Η επίθεση δεν σταματά. Το ξέρουμε πια ότι η μία θυσία προετοιμάζει την επόμενη!
Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να «πείσουν» τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων. Οι εκβιασμοί, τα διλήμματα και οι δηλώσεις που εστιάζουν στη διάσωση δήθεν του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων που στην ουσία διαλύουν και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!
Να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!                           
Διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον  κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις», που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία που σήμερα βρίσκεται στην ανεργία, που ψάχνει ανάσες στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που αμείβεται με τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, που εργάζεται χωρίς συλλογικές συμβάσεις με τσακισμένους τους κλαδικούς μισθούς! Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε αλλά δε θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ!
Ο εργαζόμενος λαός έχει το δίκιο. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει και πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, από την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα! Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.
Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!
Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Ήρθε η ώρα να σταματήσει το διαίρει και βασίλευε, οι λογικές «το ταμείο μου»,  «η κατηγορία μου», οι διαχωρισμοί «νέοι-παλιοί». Αυτό είναι το δηλητήριο που έσπερναν και σπέρνουν χρόνια τώρα κεφάλαιο, κυβερνήσεις αλλά και φορείς του εργοδοτικού συνδικαλισμού, υψώνοντας τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς.
Η πραγματική αντίθεση δε βρίσκεται ανάμεσα στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι παράγουν πλούτο και τον τσεπώνουν οι μονοπωλιακοί και επιχειρηματικοί όμιλοι. Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι - Λαϊκές ανάγκες και κερδοφορία. Αυτές είναι οι πραγματικές αντιθέσεις
Δυνάμωσε τη γραμμή του ΠΑΜΕ, την κοινωνική συμμαχία!
Υπάρχει διέξοδος! Να παλέψουμε μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους,τους αυτοαπασχολούμενους,την νεολαία και τις γυναίκες για ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει δικαιώματα και κατακτήσεις αλλά θα υψώνει τείχη, θα καθυστερεί αντεργατικά μέτρα, θα οργανώνει τους αγώνες για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει επικεφαλής στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει φραγμό στη λαϊκή ευημερία, στην αξιοπρεπή ζωή. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξουμε τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 11.00 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ!

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP