Τα νέα αγροτοδικεία

>> Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015


Για τις 17 Δεκέμβρη ορίστηκε η δίκη, στην οποία είναι κατηγορούμενοι αγρότες του μπλόκου της Μελούνας και άλλοι αγωνιστές.
Η εμπλοκή των κατηγορουμένων οφείλεται στη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013.
Συνολικά διώκονται 10 αγρότες της περιοχής, ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας και ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης Χάρης Νούσιας.

Με αφορμή το δικαστήριο στις 17 Δεκέμβρη, οι αγρότες και οι φορείς της περιοχής ετοιμάζουν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια.

Εν τω μεταξύ η ΕΟΑΣΝΛ σε ανακοίνωσή τονίζει: 
«Καταγγέλλουμε το νέο αγροτοδικείο στο οποίο οδηγούνται αγρότες της Λάρισας για να δικαστούν για την συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013 διεκδικώντας την επιβίωση τους. Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου δικάζονται αγρότες για την συμμετοχή τους στο μπλόκο Νίκαιας και την ίδια μέρα σε άλλη δίκη για την συμμετοχή στο Μπλόκο Ελασσόνας. Ακολουθούν συνεχόμενες δίκες αγροτών συνδικαλιστών στις 13 Νοεμβρίου, στις 17 Δεκεμβρίου, στις 10 Φεβρουαρίου, στις 15 Ιουνίου και ο κατάλογος συνεχώς εμπλουτίζεται με αγροτοδικεία.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας σέρνουν στα δικαστήρια ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων για τον λαό και τους αγρότες-κτηνοτρόφους. Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι με τέτοιες τρομοκρατικές δίκες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα μας όπως δεν τα κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια με τα αγροτοδικεία οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σύντομα θα μας βρουν ξανά μπροστά τους, στήνοντας μπλόκο στο μνημόνιο και στα μέτρα που μας αφανίζουν. Πιστεύουν ότι με την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, με την τρομοκρατία των αγροτοδικείων θα μας σταματήσουν, θα μας φοβίσουν, θα σκύψουμε το κεφάλι.
Θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε την πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωση της, ενάντια στη νέα ΚΑΠ της Ε.Ε, που θα μειώσει κατά 50% τις ενισχύσεις ως το 2019, το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προστίθεται στα δυο προηγούμενα των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την φοροληστεία που επιφυλάσσει στους αγρότες, τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% σε μέσα, εφόδια και είδη πρώτης ανάγκης, τον ΕΝΦΙΑ, τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, στο κόστος παραγωγής, την κατάργηση της επιστροφής φόρου καυσίμων, τα νέα χαράτσια που περιέχει. Μνημόνιο και ΚΑΠ θα ξεπαστρέψουν και θα ξεκληρίσουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, θα συγκεντρώσουν γρήγορα την γη και παραγωγή σε λίγους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες ώστε να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Δεν μας φοβίζουν! Συμμάχους έχουμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.
Η συμμαχία μαζί τους, δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, για αυτό και συνεχίζουμε παλεύοντας για ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας. Θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα, θα βάλουμε φρένο και στην πορεία θα ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές ώστε να επιλεγεί άλλος δρόμος ανάπτυξης της Ελλάδας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και τις λαϊκές ανάγκες και τον λαό αφέντη του πλούτου που παράγει. Η αδιέξοδη πολιτική τους σε βάρος του λαού θα μας βρει πιο καλά οργανωμένους, πιο αποφασισμένους, πιο πολλούς να διεκδικήσουμε τα αιτήματα επιβίωσης μας.
Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω».

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP