Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να δώσει ώθηση στη λαϊκή αντεπίθεση

>> Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Στην εκδήλωση του 41ου Φεστιβάλ στην Ελασσόνα μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕΚάλεσμα στους νέους και τις νέες της περιοχής και στις οικογένειές τους να συμπαραταχθούν με την πολιτική πρόταση που διατυπώνει το ΚΚΕ, ενισχύοντάς το και στις 20 Σεπτέμβρη, απηύθυνε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στη Φεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην Ελασσόνα.
Σημειώνοντας ότι «η τάξη των καπιταλιστών και τα κάθε λογής στηρίγματά της ανησυχούν και φοβούνται τη νεολαία και το λαό, γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν από ανεργία, φτώχεια και ναρκωτικά, τρέμουν τη λαϊκή εξέγερση και τη συμμετοχή της νεολαίας σ' αυτή, που θα έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους και όχι την αλλαγή του διαχειριστή των συμφερόντων τους», υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ, που ήταν πάντα απέναντι στους εκμεταλλευτές του λαού, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ηρωικής 97χρονης πορείας του, μπορεί να εκφράσει πολιτικά και σήμερα τη νεολαία, την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, γιατί παλεύει για τη νέα κοινωνία, τη σοσιαλιστική, που θα δικαιώσει τα όνειρά τους. Το ότι ο κόσμος θα αλλάξει και θα νικήσει ο σοσιαλισμός είναι βέβαιο. Το θέμα είναι να γίνει όσο το γρηγορότερο».
Αναφερόμενος στις ερχόμενες εκλογές, επεσήμανε:
·  Κανείς εργάτης, μικροαγρότης, ΕΒΕ, νέος και γυναίκα δεν πρέπει να παραπλανηθεί ξανά από τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτός μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο, ότι θα πάρει δήθεν αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ του λαού, ότι θα φέρει ανάπτυξη, απασχόληση.
·  Καμιά εργατική - λαϊκή ψήφος δεν πρέπει να γυρίσει στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, που προκαλούν εξίσου με την κυβέρνηση ότι αυτοί είναι καλύτεροι διαχειριστές των μνημονίων, δηλαδή νεκροθάφτες των λαϊκών δικαιωμάτων, που υπηρετούν πιστά το κεφάλαιο. Να μην εγκλωβιστεί κανείς στο Ποτάμι των κάλπικων υποσχέσεων, γιατί στήριξε τα μνημόνια, υπηρετεί κι αυτό τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
·  Κανένας δεν πρέπει να εξαπατηθεί από τη δήθεν αντιμνημονιακή «ΛΑ.ΕΝ.» του Λαφαζάνη και των υπολοίπων, που μέχρι χτες έπαιζαν από υπουργικές και βουλευτικές θέσεις βασικό ρόλο στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν τη συμφωνία με την τρόικα στις 20 Φλεβάρη, που αποτέλεσε προπομπό του 3ου μνημονίου, συμφώνησαν με τις 47 σελίδες βάρβαρα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που γίνονταν για νέο μνημόνιο και τώρα το παίζουν δήθεν αντιμνημονιακοί.

Καταλήγοντας, ο Τ. Τσιαπλές τόνισε: «Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ στο λαό και στη Βουλή, στα εργοστάσια, στους κλάδους, στα χωριά και τις συνοικίες, στα σωματεία και στη νεολαία, μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στη λαϊκή αντεπίθεση, για να ξεκινήσει η νικηφόρα πορεία.
Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, η νέα γενιά, πρέπει να στρατευτούν με την πρόταση του ΚΚΕ, για μια ισχυρή συμμαχία με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, ενάντια στα μονοπώλια, για να βάλουμε φραγμό σ' αυτό τον κατήφορο και να τραβήξουμε μπροστά για τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας...
...Μέχρι την κάλπη, κάθε μέλος και οπαδός του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με την εκλογική διακήρυξη της ΚΕ, τον "Ριζοσπάστη", συζητάμε με όλους τους γνωστούς και φίλους, τους συναδέλφους, τους γείτονες, για την πρόταση του ΚΚΕ και τους καλούμε να ψηφίσουν το ΚΚΕ και να μπουν στους αγώνες μαζί μας. Με το κουπόνι στο χέρι, τους καλούμε να στηρίξουν και οικονομικά το ΚΚΕ. Δίνουμε τα επόμενα ραντεβού το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ και την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην όχθη του Πηνειού, στη Λάρισα, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπας».

ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP