Με επιτυχία η προφεστιβαλική της ΚΝΕ στην Τσαριτσάνη

>> Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην Τσαριτσάνη, στα πλαίσια του 41 φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή. Συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι του χωριού και απόδημοι, οι οποίοι παρακαλούθησαν με ενδιαφέρον τα δρώμενα του φετινού φεστιβάλ, που είχαν σαν περιεχόμενο την προσφορά των χωριού της Τσαριτσάνης και των κατοίκων του στην Εθνική Αντίσταση και το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.
Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε και μπροστά στα εκατοντάχρονα του ΚΚΕ, χαιρέτισε εκ μέρους της ΚΝΕ η Κική Συμεωνίδου, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Νίκος Βακράτσας, γραμματέας της ΚΟΒ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης Τσαριτσάνης του ΚΚΕ, σας καλωσορίζουμε στην προφεστιβαλική εκδήλωση που γίνεται στα πλαίσια του 41ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή. Με την αποψινή μας εκδήλωση μπροστά και στα εκατοντάχρονα του Κόμματος, με αποκορύφωμα τους γιορτασμούς το 2018, τιμάμε την προσφορά της κωμόπολής μας στην Εθνική Αντίσταση και στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Τιμάμε τη μνήμη όλων αυτών των αγωνιστών και αγωνιστριών της Τσαριτσάνης που έπεσαν στα πεδία των μαχών, που εκτελέστηκαν και δολοφονήθηκαν. Τους δεκάδες βασανισμένους, τραυματισμένους, φυλακισμένους και εξόριστους, όσους πήραν το δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς, όλους όσους πολέμησαν από κάθε μετερίζι τους ξένους κατακτητές και ντόπιους συνεργάτες, και μαζί μ’ αυτούς τις οικογένειές τους που υπέφεραν τα πάνδεινα, τους συγγενείς και απογόνους τους.
Επιδιώκουμε ως Κόμμα με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση να συμβάλουμε στην ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας και προσφοράς του επαναστατικού λαϊκού κινήματος στην Τσαριτσάνη, με απώτερο σκοπό να βγάλουμε σωστά, ταξικά συμπεράσματα, αντιπαλεύοντας παράλληλα την παραχάραξη των ιστορικών γεγονότων που συστηματικά καλλιεργείται και σε τοπικό επίπεδο από φορείς και παράγοντες που εχθρεύονται το λαϊκό κίνημα».
Η εκδήλωσε περιελάμβανε επίσης έκθεση φωτογραφίας και σπάνιου αρχειακού υλικού της περιόδου, και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μουσικό συγκρότημα. Στο χώρο λειτούργησε βιβλιοπωλείο της ΚΝΕ.
Τέλος από την Κομματική Οργάνωση της Τσαριτσάνης παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας να συγκεντρωθούν τα βιογραφικά στοιχεία των αγωνιστών και αγωνιστριών της Τσαριτσάνης που έπεσαν την περίοδο 1942- 1949, με σκοπό την έκδοση βιβλίου προς τιμή των 100 χρόνων του Κόμματος. 








ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP