Συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία της Ελασσόνας

>> Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015


Κάλεσμα στο λαό της Ελασσόνας να ακυρώσει τους εκβιασμούς και την κοροϊδία και να βαδίσει με αισιοδοξία και πίστη στη δύναμή του, στο δρόμο της οργανωμένης πάλης, απηύθυνε ο Δημήτρης Αβρανάς, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ελασσόνας του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Περιοχής του Κόμματος, μιλώντας στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στην πλατεία της πόλης.
Ο Δημήτρης Αβρανάς κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αγρότες και το λαό της περιοχής να ρίξει στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ και να ακυρώσει τους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλήμματα, να πει ναι στην αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία. 
Στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους, επισήμανε ανάμεσα στα άλλα:
«Ο λαός καλείται να πάρει μέρος σε ένα δημοψήφισμα με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ, που και τα δύο έχουν φαινομενική και μόνο διαφορά. Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ ισοδυναμούν με αποδοχή ενός νέου μνημονίου, του χειρότερου ίσως από αυτά που έχουμε γνωρίσει. Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ θα οδηγήσουν το λαό σε νέα βάσανα και τραγωδίες. Και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι φιλομνημονιακά, αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα. Το δημοψήφισμα είναι το άλλοθι για νέα μνημόνια - συμφωνίες σε βάρος του ελληνικού λαού, που πρέπει να ξεφύγει από το δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Ο λαός πρέπει να στείλει στην κάλπη ένα ψηφοδέλτιο που δεν χωράει παρερμηνείες. Να πέσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που γράφει: "ΟΧΙ" στην πρόταση ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. "ΟΧΙ" στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία». Κι ας το βγάζουν άκυρο.
Η κυβέρνηση προτείνει μεν το ΟΧΙ, αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του ΝΑΙ. Με το ψεύτικο δίλημμα που θέτει, καλώντας το λαό να επιλέξει ένα δήθεν λιγότερο κακό, και με το κλίμα τρομοκρατίας, που ενισχύει με μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, και με τους περιορισμούς που βάζει να πάρουν από τις τράπεζες τους μισθούς και τις συντάξεις, και με τα παζάρια που συνεχίζει με ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ.
Αυτοί που πίστεψαν, που ακολούθησαν ως «αριστερό» κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γνωρίζουν καθαρά ότι το μόνο που, σε τελευταία ανάλυση καταφέρνει η κυβέρνηση με αυτή την τακτική, είναι το τσάκισμα του εργατικού λαϊκού ηθικού, η ενίσχυση των ποικίλων εκβιασμών των αντιπάλων του λαϊκού συμφέροντος, των εκβιασμών της άλλης πλευράς. Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει όλους τους εκβιασμούς, να φτάσει στην κάλπη με την πρότασή του και να πει:
·         ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.
·         ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ.
·         ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα είναι το πραγματικό, γνήσιο ΟΧΙ, χωρίς ναι μεν αλλά...».


ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP