Τραγική η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας

>> Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015


Απελπιστική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας από την πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο χώρο της δημόσιας υγείας. Τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ. πληρώνουν βαριά τις συνέπειες της κρατικής υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης που το οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη σε φαρμακευτικά και αναλώσιμα υλικά, όπως γάζες, γάντια, χαρτί και ουσιαστικά καλύπτονται οι ανάγκες από δωρεές κοινωνικών φαρμακείων, φιλανθρωπίες και χορηγίες. Βασικές ειδικότητες έχουν μείνει ακάλυπτες, δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο, δεν υπάρχει παιδίατρος, γυναικολόγος και οδοντίατρος ενώ τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε αγροτικούς ιατρούς, καθώς πηγαίνουν στα χωριά μια φορά την εβδομάδα ή μια στις 15 μέρες.
Επιπλέον, παρ’ όλο που το Κ.Υ. είναι μονάδα του ΕΚΑΒ, κινείται ένα ασθενοφόρο για να καλύψει μια τεράστια έκταση του δήμου Ελασσόνας, γιατί είναι το μόνο που είναι ασφαλισμένο.Σε όλα αυτά προστίθεται και το γεγονός ότι οι εφημερίες των γιατρών, οι νυχτερινές και οι κυριακάτικες βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού είναι όλες απλήρωτες από τον Ιανουάριο.
Αυτό είναι το έργο των «αριστερών» σωτήρων στον τομέα της υγείας και ανάλογη είναι η κατάσταση σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας.
Μπροστά στο εκρηκτικό αυτό μείγμα των προβλημάτων η Τ.Ε. Ελασσόνας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής μας να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της διεκδίκησης αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν υγείας και να σταθεί απέναντι στις νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης που θα φορτώσουν νέα βάρη στη ζωή του.

Τομεακή Επιτροπή Ελασσόνας του ΚΚΕ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP