Αποκαλυπτική η στάση των «αυτοδιοικητικών» για τα αποθεματικά του Δήμου Ελασσόνας

>> Τρίτη 5 Μαΐου 2015


Πήγαν περίπατο τα «τοπικά» συμφέροντα για τους λεγόμενους «αυτοδιοικητικούς» στο Δήμο Ελασσόνας μπροστά στο πρόβλημα που προκύπτει απ’ την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την αρπαγή των χρημάτων του Δήμου. Οι υπερασπιστές της «τοπικής αυτοδιοίκησης» στο συγκεκριμένο πολιτικό πρόβλημα δεν βρήκαν τίποτα να πουν για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτή η απόφαση για τη λαϊκή οικογένειας και την καθημερινότητά της, ούτε βέβαια τους απασχόλησε ότι κλέβονται νόμιμα χρήματα που θα πήγαιναν σε αναγκαία έργα και υποδομές στην πόλη και τα χωριά της Ελασσόνας. απεναντίας χάραξαν καθαρή πολιτική γραμμή υπεράσπισης των κυβερνητικών αποφάσεων στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» για να πληρωθεί από το λαό ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο ίδιος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε γι’ αυτό το λόγο ανέδειξε όλες αυτές τις πλευρές και προειδοποίησε ότι πιθανότερα αυτό το μέτρο θα πάρει μόνιμο χαρακτήρα με στόχο την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και παραπέρα συμπίεση των κρατικών δαπανών. Τόνισε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο προετοιμάζεται το έδαφος για να αυξηθεί η ανταποδοτικότητα με αποτέλεσμα να βάζουν τα λαϊκά στρώματα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τους αποδοθούν υπηρεσίες και να γίνουν έργα, όπως επίσης ότι δημιουργείται μια κατάσταση για την παραπέρα μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων σε Δήμους- Περιφέρειες- Νοσοκομεία- Σχολεία και άλλους οργανισμούς σε μια πορεία ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υποδομών. Κάλεσε τέλος να μην εφαρμοστεί η Π.Ν.Π., να καταδικαστεί και να αποσυρθεί.
Στον αντίποδα αυτής της επιχειρηματολογίας από τους υπόλοιπους συνδυασμούς έδιναν και έπαιρναν οι πατριωτικές εκκλήσεις για τις «δύσκολες ώρες που περνά η χώρα». Η δημοτική αρχή του κ. Ευαγγέλου, σύμφωνη ουσιαστικά στο πολιτικό σκεπτικό της κυβερνητικής απόφασης για την Π.Ν.Π., αφού η «χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση» και δηλώνοντας ότι πρέπει να αναμένουμε τις εξελίξεις, έφερε για ψήφιση την απόφαση της ΚΕΔΕ για τη μη κατάθεση των αποθεματικών του Δήμου, την οποία καταψήφισαν οι συνδυασμοί των κ. Πασχόπουλου, Βαρνά και Γκουνού.
Ο κ. Πασχόπουλος δήλωσε ότι πρόκειται για έναν έξυπνο τρόπο που σκέφτηκε η κυβέρνηση και ότι πρέπει να βοηθήσουμε σαν Δήμος, καλώντας την να κλείσει γρήγορα τη συμφωνία με τους εταίρους. Ο κ. Βαρνάς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια απλή μεταφορά των χρημάτων στην Τ.τ.Ε. και σαν Δήμος πρέπει να τα δώσουμε για να εκπληρώσουμε το «πατριωτικό μας καθήκον» και ο κ. Γκουνός κάλεσε σε εφαρμογή του νόμου γιατί απλά είναι νόμος του κράτους! Γνήσια «αριστερή» επιχειρηματολογία από τους αντιμνημονιακούς του ΣΥΡΙΖΑ που τις Π.Ν.Π. προεκλογικά τις χαρακτήριζε πραξικοπήματα και από άλλους τοπικούς αβανταδόρους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που ξεσπάθωναν ενάντια στις «δυνάμεις κατοχής», το «4ο Ράιχ της Μέρκελ», την τρόικα που πάντα ζητούσε την αρπαγή των αποθεματικών. Αλά τώρα βέβαια δεν ισχύουν όλα αυτά, γιατί τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
Ο λαός της περιοχής μας να βγάλει τα συμπεράσματά του από τη στάση αυτών των δυνάμεων. Να βγάλει μπροστά την οργάνωση του αγώνα του, να διεκδικήσει αυτά που του αξίζει και να ανοίξει το δρόμο για να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του.


Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP