Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων ενάντια στη Φοροληστεία

>> Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.thessaliatv.gr/

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη φοροληστεία των αγροτών πραγματοποίησαν στην Α' ΔΟΥ Λάρισας το πρωί της Πέμπτης η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και οι Αγροκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Eλασσόνας.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εκπρόσωποι των συλλόγων συναντήθηκαν με το διευθυντή της ΔΟΥ Ζήση Μπαλμπούζη. Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των αγροτών επανέλαβαν το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους που είναι:
- Για φέτος με τροποποίηση του νόμου να καθορισθεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500 ευρώ από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.
- Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 για κάθε παιδί (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις) καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000 ευρώ.
- Κατάργηση της φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Να μην ισχύσει η προκαταβολή 27,5% επί του φόρου.
- Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ.
Ο διευθυντής της ΔΟΥ απάντησε ότι αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά η επίλυσή τους είναι θέμα της κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.902.gr/

Σε δήλωσή του ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν τηρεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις σχετικά με τη φορολογία των αγροτών. Συνεχίζει το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι φοροληστεία και όχι φορολογία των αγροτών και κτηνοτρόφων. Βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μας, θα βάλουν 13% φορολογία από το πρώτο ευρώ χωρίς κανένα αφορολόγητο και 27,5% προκαταβολή και όσοι αγρότες δεν έχουν εισόδημα, θα φορολογηθούν με τεκμήρια διαβίωσης που είναι επίσης πολύ υψηλά».
Επίσης ο Αριστείδης Γαϊτάνης, εκπρόσωπος των αγροτών, σε δήλωσή του για την άσχημη κατάσταση στον κτηνοτροφικό κλάδο αναφέρθηκε στον καταρροϊκό πυρετό και στις αποζημιώσεις που δεν δόθηκαν, στη φορολογία του 13% από το πρώτο ευρώ, στο πρόβλημα με τις εξισωτικές αποζημιώσεις και τον αποχαρακτηρισμό των βοσκοτόπων.ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP