Ανακοίνωση- Καταγγελία της ΠΑΣΥ

>> Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καταγγέλει τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εφαρμόζει τις φορολογικές διατάξεις για την αγροτιά που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι άδικες και κυριολεκτικά θα κάνουν τη φορολογική μας αφαίμαξη εξοντωτική.
Έτσι μας φορολογεί για πρώτη φορά 13% από το πρώτο ευρώ καθαρού αγροτικού εισοδήματος, μας επιβάλλει να πληρώσουμε φέτος ένα επιπλέον 55% στο φόρο ως προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, (σύνολο 20,15%), ενώ στο αγροτικό εισόδημα περιλαμβάνονται και φορολογούνται οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις. Δεν έχουμε κανένα αφορολόγητο ποσό ούτε έκπτωση φόρου. Την ίδια στιγμή ισχύουν τα τεκμήρια διαβίωσης, (κύρια κατοικία, ΙΧ αυτοκίνητο κλπ) με τα οποία προσδιορίζεται φορολογητέο εισόδημα ακομη και όταν έχουμε ζημιές. Η φορομπηχτική αυτή πολιτική μας οδηγεί μαζί με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, στη χρεωκοπία.
Το ζήτημα της κατάργησης της φοροληστείας ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα πάλης στις μεγάλες μας κινητοποιήσεις από το 2014.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δήλωνε αντίθετος σε αυτά τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης και είχε υποσχεθεί εκτός των άλλων, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ. Σήμερα ως κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να τα εφαρμόσει γιατί είναι έσοδα του προϋπολογισμού του 2015 που πρεπει να είναι ισοσκελισμένος και να έχει πρωτογενές πλεόνασμα για να πληρωθούν οι δανειστές και να ενισχυθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ καταγγέλλει την πολιτική εξαπάτησή μας, τόσο από την σημερινή κυβέρνηση που εφαρμόζει και υλοποιεί τους αντιλαϊκούς νόμους της προηγούμενης όσο και την προηγούμενη, που είχε υποσχεθεί μετά τις κινητοποιήσεις μας, ότι δεν θα φορολογήσει τις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις.
Μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους. Η κατάργηση του αφορολόγητου εισοδήματος ποσού 9550 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα, επιβάλλει φέτος φόρο και προκαταβολή φόρου τουλάχιστον 1500-2000 ευρώ για κάθε αγροτική οικογένεια.
Καλούμε τους συνάδελφους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μέσα από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα και να αντιπαλέψουν τη νέα φοροληστεία μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Να δημιουργήσουμε τη δική μας συμμαχία που θα παλέψει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος μας, κόντρα στην ΚΑΠ, στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.
Διεκδικούμε:
  • Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας για οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 20.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί, καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000€.
  • Για το 2014 με τροποποίηση του νόμου, να καθορισθεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500€ (ποσό που αντιστοιχεί στις 20.000 ευρώ αφορολόγητο), από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.
  • Να μην φορολογούνται οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP