Πραγματοποίηθηκε η σύσκεψη του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία της Πρωτομαγιάς

>> Τρίτη 28 Απριλίου 2015



Παρουσία εκπροσώπων σωματείων, συνδικαλιστικών φορέων και αγροτικών συλλόγων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτη 28 Απριλίου, στο καφέ Σούσουρο στην Ελασσόνα σύσκεψη για την προετοιμασία και οργάνωση της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας.

Τη σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Ελασσόνας του ΠΑΜΕ.

Read more...

Αγροτοκτηνοτροφική σύσκεψη στην Βαλανίδα


Συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συσκέψεις που πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή της Ελασσόνας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι της περιοχής διοργανώνουν ενημερωτική σύσκεψη, την Κυριακή 3 Μάη και ώρα 9.30 το βράδυ στη Βαλανίδα, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου.

Καλούνται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του χωριού να λάβουν μέρος στη σύσκεψη, θέμα της οποίας είναι: «Ενημέρωση για τη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και εξελίξεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα- νέα ΚΑΠ».


Read more...

Εκλογές στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ολύμπου

Προκήρυξη Εκλογών

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου,
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ εκλογές
για την ανάδειξη 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, 3μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (1 προς 20), την Κυριακή 10 Μάη 2015 και ώρα 10.00 έως 19.00, στην Καλλιθέα Ελασσόνας.

Υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλονται στην Επιτροπή έως και το Σάββατο 9 Μάη.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας

ΑΝΝΕΤΑ ΨΩΜΙΑΔΟΥ- ΚΑΛΛΙΘΕΑ (6978845475)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ- ΛΟΦΟΣ (6984424871)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ- ΔΟΛΙΧΗ (6974624144)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΗΣ- ΠΥΘΙΟ (6940540869)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ- ΚΑΛΥΒΙΑ (6984379409)
ΗΛΙΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ- ΛΙΒΑΔΙ (6936821290)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΜΟΥΖΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ (6973807703)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ- ΣΚΟΠΙΑ (6988806886)

Read more...

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις φορολογικές διατάξεις για την αγροτιά

>> Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών

 Θέμα: Να καταργηθούν τώρα οι φορολογικές ληστρικές διατάξεις για την αγροτιά.


    Οι άδικες και ληστρικές διατάξεις φορολόγησης της μικρομεσαίας αγροτιάς, που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση και πυροδότησε μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα το 2014, θα πρέπει να καταργηθούν τώρα, άμεσα από τη σημερινή συγκυβέρνηση.
  Τα κόμματα της σημερινής κυβέρνησης τις είχαν καταδικάσει και προεκλογικά είχαν δεσμευτεί για κατάργηση: 1) της φορολογίας 13% από το πρώτο ευρώ και θέσπιση  αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ 2) του ΕΝΦΙΑ «στο χωράφι, τη στάνη και γενικότερα στα εργαλεία άσκησης της γεωργικής δραστηριότητας..», 3) του τέλους επιτηδεύματος γιατί δεν αποτελεί «παραγωγική αγροτική δραστηριότητα».
Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης αναγνωρίζοντας τη φορολογική καταλήστευση της αγροτιάς, είχε δεσμευτεί για την κατάθεση σχετικής τροπολογίας που θα συμπεριλάμβανε τα παραπάνω στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, ωστόσο δεν το έκανε.
  Η κοροϊδία της αγροτιάς, τόσο από τη ΝΔ που απέρριψε ως κυβέρνηση τροπολογία για το αφορολόγητο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων και άλλων φορολογικών ρυθμίσεων που είχε υποσχεθεί και δεν έκανε, όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση συνεχίζεται, αφού υλοποιεί ότι είχε καταγγείλει στο παρελθόν.
Η φορολογία εισοδήματος 2014 με 13% από το πρώτο ευρώ και η προκαταβολή φόρου κατά 55%, η φορολόγηση επιδοτήσεων και αποζημιώσεων που μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητες (γιατί αποτελούν εισοδηματική ενίσχυση και μερική αναπλήρωση από καταστροφή παραγωγής), η φορολογία με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (τεκμήριο ακόμη και η κύρια κατοικία) αν δεν υπάρχει εισόδημα, η φορολόγηση της γης που ιδιοχρησιμοποιούν οι αγρότες και άλλα πρωτόγνωρα, εφευρετικά και άδικα φορομπηχτικά μέτρα, οδηγούν σε καταλήστευση και χρεοκοπία χιλιάδες μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά.
Ταυτόχρονα συνεχίζουν να ισχύουν πολλά παλιά χαράτσια (ΟΓΑ-ΕΛΓΑ-ΟΣΔΕ κ.α), να ετοιμάζονται νέα (άδειες πιστοποίησης χρήσης φυτοφαρμάκων, για ΚΤΕΟ, πιστοποίηση ψεκαστικών, γεωτρήσεις κ.ά) και να γίνονται παρακρατήσεις έναντι χρεών για ΕNΦΙΑ-ΕΛΓΑ-ΟΓΑ, σε χρέη προς ΟΤΑ-ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ-τράπεζες κ.λ.π. πνίγοντας κυριολεκτικά τους μικρομεσαίους αγρότες στην ένδεια.
 Όλα αυτά αποτελούν εργαλεία εξόντωσης των μικρομεσαίων για να ενισχυθούν οι μεγάλοι και να γίνουν ακόμα μεγαλύτεροι, στην κατεύθυνση του στόχου της ΕΕ για συγκέντρωση παραγωγής στους λίγους και οικονομική μεγέθυνση και στον αγροτικό τομέα. Αυτό το στόχο εξυπηρετεί και η νέα ΚΑΠ που προβλέπει τη σταδιακή μείωση των ενισχύσεων μέχρι 60% έως το 2019, οδηγώντας τους μικρομεσαίους αγρότες στην καταστροφή .
  Συνεπώς είναι δίκαιο το αίτημα των μπλόκων της αγροτιάς, για αφορολόγητο 20.000 € και 5.000 € για κάθε παιδί και η κατάργηση των βιβλίων σε αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000 € .

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για:

1. Να υπάρξει αφορολόγητο 20.000 € και 5.000 € για κάθε παιδί, κατάργηση της προκαταβολής φόρου 55%, αλλά και των βιβλίων σε αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000 € .
2. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η διάταξη του νόμου που προβλέπει την φορολόγηση των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων.


Η βουλευτής του ΚΚΕ
Διαμάντω Μανωλάκου

Read more...

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις που οφείλει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας στην Ελλάδα

>> Κυριακή 26 Απριλίου 2015


Του Θανάση Βίτκου,
προέδρου της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ επ. Ελασσόνας

Η φωτογραφία είναι από τον βομβαρδισμό της Ελασσόνας από τους Ναζι- Μεγάλη Δευτέρα του 1941

Εβδομήντα χρόνια μετά την αντιφασιστική νίκη των λαών κατά του ναζιστικού - φασιστικού θηρίου, παραμένουν ανεκπλήρωτες οι δίκαιες και τεκμηριωμένες αξιώσεις του ελληνικού λαού για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις που οφείλει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, για τις καταστροφές που προξένησαν στην Ελλάδα οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Για τα πρωτοφανή σε θηριωδία εγκλήματά τους σε βάρος αμάχων, γυναικών, γερόντων, παιδιών ακόμη και βρεφών, για να κάμψουν την ηρωική και μεγαλειώδη αντίστασή του λαού μας, που συσπειρωμένος στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ - αιμοδότης και ψυχή του οποίου στάθηκε το ΚΚΕ - αντιπάλεψε νικηφόρα με το όπλο στο χέρι τις φασιστικές ορδές.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς στην περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πάνω από 500.000 ήταν οι νεκροί (θύματα της πείνας, της βάναυσης μεταχείρισης, των βασανιστηρίων, των φυλακίσεων, των εκτελέσεων) στη διάρκεια της τετράχρονης ναζιστικής κατοχής, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από τη λεηλασία και τις καταστροφές περιουσιών και του εθνικού πλούτου. Παρ' όλα αυτά, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η ηττημένη Γερμανία δεν πλήρωσε αποζημιώσεις και επανορθώσεις στη χώρα μας, με εξαίρεση ένα ασήμαντο ποσό, ύψους 115 εκατ. μάρκων, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βόννης στις 18.3.1960, που αφορά αποζημιώσεις μόνο για κάποιες ειδικές κατηγορίες Ελλήνων που διώχτηκαν από τους ναζί λόγω θρησκείας ή φυλής, αποκλειομένων με ρητή επιφύλαξη στη Σύμβαση των άλλων αξιώσεων αποζημίωσης και επανορθώσεων.
Οι αξιώσεις της Ελλάδας απέναντι στο γερμανικό κράτος εντάσσονται στις εξής κατηγορίες:
- Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο - ληστεία που επιβλήθηκε στην κατεχόμενη Ελλάδα με τη συμφωνία της 14.3.1942, για την κάλυψη των εξόδων των κατοχικών δυνάμεων, το οποίο ανερχόταν στο ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ αγοραστικής αξίας 1938.
- Οι απαιτήσεις για πολεμικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκάλεσαν τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα σε όλες τις οικονομικές υποδομές και την πλήρη καταστροφή της οικονομίας της χώρας, την αρπαγή και τη λεηλασία του συνόλου του εθνικού πλούτου και τις ζημιές σε ιδιώτες. Η «Διάσκεψη των Συμμάχων» (Παρίσι 12/1945 - 1/1946) αναγνώρισε στην Ελλάδα το ποσό των 7.181 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αγοραστικής αξίας 1946.
- Οι αξιώσεις αποζημίωσης των θυμάτων των φρικιαστικών εγκλημάτων των ναζιστικών κατοχικών ορδών, των ομήρων και της αναγκαστικής εργασίας τους στα ναζιστικά στρατόπεδα και στα εργοστάσια των γερμανικών μονοπωλίων.
- Η επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών και θησαυρών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που λεηλατήθηκαν από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.
Διαδοχικά οι ελληνικές κυβερνήσεις ουσιαστικά, απέφυγαν να διεκδικήσουν τις οφειλές από το γερμανικό κράτος ενώ και σήμερα με τους χειρισμούς τους υπονομεύουν την ικανοποίηση των δίκαιων απαιτήσεων του λαού μας. Η στάση αυτή έχει να κάνει με τον πολιτικό προσανατολισμό της ελληνικής αστικής τάξης και συνδέεται με την ένταξη της χώρας μας στις διακρατικές ιμπεριαλιστικές συμμαχίες (ΝΑΤΟ - ΕΟΚ/ΕΕ) που, στην ουσία, υποστηρίζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ως ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θεωρούμε ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα δεν πρέπει να γίνεται στοιχείο αποπροσανατολισμού και πολύ περισσότερο να θεωρείται πανάκεια για την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων του λαού μας αποκρύπτοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους της υπόθεσης αυτής.
Η σημερινή κυβέρνηση παρά τα μεγάλα λόγια, φαίνεται πως χρησιμοποιεί το δίκαιο αίτημα για τις γερμανικές οφειλές δημαγωγικά για να αποπροσανατολίσει τον λαό μας. Ακόμα χειρότερα, με όσα είπε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ, ότι τάχα, το θέμα δεν αφορά «υλική δικαίωση» αλλά είναι «πρωτίστως ηθικό», υπονομεύει τη δίκαιη απαίτηση του λαού μας για την εξόφληση των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας.
Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ απορρίπτει κάθε σκέψη για συμψηφισμό, διότι άλλο ζήτημα είναι το αστικό κρατικό χρέος και άλλο ζήτημα είναι το θέμα του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, των αποζημιώσεων για τις καταστροφές και τα ανθρώπινα θύματα και τον επαναπατρισμό των αρχαιολογικών θησαυρών.
Οι δίκαιες αξιώσεις του ελληνικού λαού από τα εγκλήματα του φασισμού σε βάρος του, πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων των λαών της Ευρώπης που έζησαν την κτηνωδία του ναζισμού και τον νίκησαν με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης και του κόκκινου στρατού της.
Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας, με βάση και την κοινή Διακήρυξη της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα και όλους τους διεθνείς οργανισμούς.


Read more...

Μαζική σύσκεψη Αγροτοκτηνοτρόφων στην Καλλιθέα Ελασσόνας

>> Σάββατο 25 Απριλίου 2015

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24 Απρίλη, πλατιά αγροτοκτηνοτροφική σύσκεψη, στην Καλλιθέα Ελασσόνας. Στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και των αγροτικών συλλόγων της επαρχίας Ελασσόνας ανταποκρίθηκαν πολλοί αγροτοκτηνοτρόφοι από τα χωριά του Ολύμπου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα.
Η σύσκεψη περιελάμβανε ενημέρωση τόσο για την πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, όσο και για τις εξελίξεις σχετικά με βοσκοτόπους, καταρροϊκό πυρετό, σταυλικές εγκαταστάσεις, εξισωτική αποζημίωση και νέα ΚΑΠ.
Η  σύσκεψη άνοιξε με χαιρετισμό από τον Γιώργο Αποστόλου, Πρόεδρο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Τσαριτσάνης ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Τη συζήτηση που ακολούθησε, συντόνισε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σαρανταπόρου, όπου σε αυτήν εκφράστηκε η αγωνία των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής για το μέλλον και την επιβίωσή τους.
Οι παριστάμενοι εξέφρασαν την στήριξή τους στο πλαίσιο των αιτημάτων της Ομοσπονδίας και του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων, το οποίο εκφράζεται στα εξής αιτήματα:
  • Καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους, με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. 
  • Αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό, μέτρα προστασίας από τώρα για το επόμενο διάστημα και τον κίνδυνο επανεμφάνισης του.
  • Οι ενισχύσεις να δίνονται με βάση το ζωικό κεφάλαιο και όχι τους βοσκότοπους.
  • Δωρεάν νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων.
  • Να υπάρξει έκπτωση 2500 ευρώ από την φορολογία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για φέτος. Να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει την φορολόγηση των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων.

Από τις τοποθετήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη τονίστηκε μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα να υπάρξει αγωνιστική ετοιμότητα και ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος με τη δημιουργία και τη μαζικοποίηση των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων.

Στο τέλος της σύσκεψης εκλέχτηκε αντιπροσωπευτική επιτροπή από τα χωριά Καλλιθέα, Καλύβια, Λιβάδι, Ολυμπιάδα, Πύθιο, Δολίχη, Σκοπιά και Λόφο, με σκοπό τη συγκρότηση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου και τη διενέργεια εκλογών, για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία.




Read more...

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ του ΠΑΜΕ

>> Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ

Η Γραμματεία Ελασσόνας του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη που θα γίνει την Τρίτη 28 Απριλίου στις 7:30 μ.μ., στο καφέ Σούσουρο στην Ελασσόνα, για την προετοιμασία και οργάνωση της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας.

Read more...

Ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Ελασσόνας στην Τροϊκα

>> Τετάρτη 22 Απριλίου 2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ελασσόνας, καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η οποία, χρησιμοποιώντας το πιο αυταρχικό νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων με τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, των περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ικανοποιήσει τους δανειστές, αποπληρώνοντας στο ακέραιο και στο διηνεκές όλες τις δόσεις του κρατικού χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός. Αυτή η πολιτική θα έχει άμεσα τραγικά αποτελέσματα γιατί τα χρήματα στα οποία βάζει χέρι η κυβέρνηση, είναι πόροι αναγκαίοι για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων.
Η αρπαγή των αποθεματικών θα επιδεινώσει τη ζωή των νοικοκυριών στο Δήμο της Ελασσόνας, αποτελώντας νάρκη ακόμη και στη στοιχειώδη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του δήμου που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα.
Η Δημοτική Αρχή να πάρει θέση τώρα. Να καλεστεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί ψήφισμα που να καταδικάζει τη ρύθμιση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας στους δανειστές.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Read more...

Ο ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αυτή την περίοδο οι κτηνοτρόφοι της χώρας, μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, στην πρωινή εκπομπή του web radio 902.gr «Κλικ στην Ενημέρωση» την Τρίτη 21 Απρίλη.


Read more...

Ανακοίνωση- Καταγγελία της ΠΑΣΥ

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καταγγέλει τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εφαρμόζει τις φορολογικές διατάξεις για την αγροτιά που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι άδικες και κυριολεκτικά θα κάνουν τη φορολογική μας αφαίμαξη εξοντωτική.
Έτσι μας φορολογεί για πρώτη φορά 13% από το πρώτο ευρώ καθαρού αγροτικού εισοδήματος, μας επιβάλλει να πληρώσουμε φέτος ένα επιπλέον 55% στο φόρο ως προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος, (σύνολο 20,15%), ενώ στο αγροτικό εισόδημα περιλαμβάνονται και φορολογούνται οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις. Δεν έχουμε κανένα αφορολόγητο ποσό ούτε έκπτωση φόρου. Την ίδια στιγμή ισχύουν τα τεκμήρια διαβίωσης, (κύρια κατοικία, ΙΧ αυτοκίνητο κλπ) με τα οποία προσδιορίζεται φορολογητέο εισόδημα ακομη και όταν έχουμε ζημιές. Η φορομπηχτική αυτή πολιτική μας οδηγεί μαζί με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, στη χρεωκοπία.
Το ζήτημα της κατάργησης της φοροληστείας ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα πάλης στις μεγάλες μας κινητοποιήσεις από το 2014.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δήλωνε αντίθετος σε αυτά τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης και είχε υποσχεθεί εκτός των άλλων, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ. Σήμερα ως κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να τα εφαρμόσει γιατί είναι έσοδα του προϋπολογισμού του 2015 που πρεπει να είναι ισοσκελισμένος και να έχει πρωτογενές πλεόνασμα για να πληρωθούν οι δανειστές και να ενισχυθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ καταγγέλλει την πολιτική εξαπάτησή μας, τόσο από την σημερινή κυβέρνηση που εφαρμόζει και υλοποιεί τους αντιλαϊκούς νόμους της προηγούμενης όσο και την προηγούμενη, που είχε υποσχεθεί μετά τις κινητοποιήσεις μας, ότι δεν θα φορολογήσει τις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις.
Μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους. Η κατάργηση του αφορολόγητου εισοδήματος ποσού 9550 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα, επιβάλλει φέτος φόρο και προκαταβολή φόρου τουλάχιστον 1500-2000 ευρώ για κάθε αγροτική οικογένεια.
Καλούμε τους συνάδελφους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μέσα από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα και να αντιπαλέψουν τη νέα φοροληστεία μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Να δημιουργήσουμε τη δική μας συμμαχία που θα παλέψει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος μας, κόντρα στην ΚΑΠ, στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.
Διεκδικούμε:
  • Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας για οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 20.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί, καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000€.
  • Για το 2014 με τροποποίηση του νόμου, να καθορισθεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500€ (ποσό που αντιστοιχεί στις 20.000 ευρώ αφορολόγητο), από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.
  • Να μην φορολογούνται οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι.

Read more...

1η ΜΑΗ

>> Τρίτη 21 Απριλίου 2015


Read more...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Πάρτε όλοι μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο, στις 11 το πρωί

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Η 1η Μάη είναι μέρα που τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας.

Τους πρωτοπόρους εργάτες που βάδισαν τον περήφανο δρόμο του αγώνα και των θυσιών για να απελευθερωθεί ο άνθρωπος από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.
Είναι μέρα όπου κάνουμε επιθεώρηση των δυνάμεών μας στον πόλεμο που έχουμε με τους εκμεταλλευτές μας, αυτούς που ζουν από το δικό μας ιδρώτα και το αίμα.
Σήμερα, η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, χτυπά καθημερινά την πόρτα των εργατών.
Τα αιτήματα των πρωτοπόρων εργατών πριν ενάμιση αιώνα περίπου για 8ωρο, την Κυριακή αργία και οι εργάτες να αναπαύονται, κατάργηση της ανήλικης εργασίας, σύνταξη, συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς, στήριξη των ανέργων, επανήλθαν με τον πιο τραγικό τρόπο.
Μέσα στην κρίση, οι εργοδότες με το πολιτικό τους προσωπικό βρήκαν την ευκαιρία να ξηλώσουν ότι καταχτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.
Τους εξεγερμένους του Σικάγο, οι εφημερίδες της εποχής τους αποκαλούσαν τρελούς που ζητούσαν 8ωρο, ενώ δούλευαν 12 και 14 ώρες, σύνταξη στα γεράματά τους κ.ά όπως δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία, πανεπιστήμιο για τα παιδιά των εργατών. Πράγματα τότε πριν από 129 χρόνια αδιανόητα, που όμως απόλαυσαν οι εργάτες σε διάφορες χώρες, όταν απαλλάχτηκαν από τα παράσιτα που τους έπιναν το αίμα και ζούσαν από την εκμετάλλευση των εργατών, στις χώρες δηλαδή που οι εργάτες πήραν την εξουσία στα χέρια τους και οικοδόμησαν τον σοσιαλισμό.
Συνάδελφοι,
Τα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό, παλιά και νέα συγκυβέρνηση, αξιοποιούν την κρίση και  παίρνουν πίσω ό,τι καταχτήσαμε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες. Το κράτος των αστών ανέλαβε μαζί με τους συμμάχους του, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, δηλαδή την τρόικα (θεσμούς τους λένε τώρα) με το νόμο και την τάξη να κατεβάσουν τα μεροκάματα με τις ευλογίες της συνδικαλιστικής σαπίλας στη ΓΣΕΕ.
Στον ίδιο δρόμο κινείται και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που το μόνο τους άγχος είναι πως θα αρπάξουν τα λεφτά των εργατών από ταμεία, νοσοκομεία, ΟΑΕΔ κ.ά για να τα δώσουν στους δανειστές λες και χρωστάμε τίποτα σ΄ αυτούς που  μας κλέβουν τον ιδρώτα.
Συνάδελφοι,
Δεν μπορεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας να είναι η φτώχεια, η ανεργία, τα μεροκάματα πείνας και τα εξαντλητικά ωράρια, η χαμοζωή και τα συσσίτια που μας τάζουν οι παλιοί και νέοι κυβερνώντες.
Η ίδια ζωή δεν μας επιτρέπει να κρατήσουμε καμία στάση αναμονής και να περιμένουμε να έρθει η Δευτέρα παρουσία, όπου οι εργοδότες θα τρελαθούν και θα βάλουν μπροστά τις ανάγκες των εργατών και όχι τα κέρδη τους, δηλαδή ποτέ.
Αυτό που έρχεται σαν επιτατική ανάγκη, είναι το δυνάμωμα του οργανωμένου αγώνα, η πάλη για να κερδίσουμε ότι μας πήραν πίσω, αλλά κυρίως η πάλη για την κατάργηση της ίδιας της αιτίας των προβλημάτων μας, που είναι οι αστοί και η εξουσία τους.
Για να μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά την παραγωγή, όπου στόχο θα έχει την κάλυψη των δικών μας αναγκών και όχι τα κέρδη.
Για να μπορέσουμε να απολαύσουμε όλο τον πλούτο που παράγουμε και όχι τα ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι των εκμεταλλευτών μας.       
Αγωνιζόμαστε και δηλώνουμε την απόφασή μας:
Ø  Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου.
Ø  Να διεκδικήσουμε μέτρα για την προστασία των ανέργων.
Ø  Την επαναφορά, εδώ και τώρα, με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στα επίπεδα του 2009.
Ø  Την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Ø  Να μη συμβιβαστούμε με την πολιτική των υποσχέσεων της κυβέρνησης που παραπέμπει τη λύση των προβλημάτων μας σε βάθος χρόνου και με προϋπόθεση τις αντοχές της οικονομίας.
Ø  Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου και την εξουσία του, στην βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος. Με τον αγώνα μας να ανοίξουμε το δρόμο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Εμπρός να γράψουμε τη δική μας ιστορία με
«ΑΓΩΝΑ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Πάρτε όλοι μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο, στις 11 το πρωί

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Read more...

Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. του Σωματείου Οικοδόμων Ελασσόνας σε συνεδρίαση του υιοθέτησε το ψήφισμα του Π.Α.ΜΕ. για την δίκη των στελεχών και μελών της Χ.Α. και καλεί τους εργαζόμενους,το λαό και την νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομονωσή της.
 Σύνθημα μας: Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.
Δεν ξεχνάμε το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: Τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών, που αποτελούσαν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.
Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, μακρύ χέρι τους, μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Η ΧΑ οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αποκαλύφτηκαν οι διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, η διαπλοκή της με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.
Δεν ξεχνάμε ότι έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία και την ίδια στιγμή ζητούσε στη Βουλή φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους.
Δεν ξεχνάμε ότι είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας του εθνικοσοσιαλισμού, του ρατσισμού, της «ανωτερότητας της φυλής», του άκρατου εθνικισμού, του αντισημιτισμού και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Φορέας του χυδαίου αντικομμουνισμού και του μίσους απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Δεν ξεχνάμε ότι είναι νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.
Η πατρίδα μας είναι γεμάτη τόπους μαρτυρίου, ολοκαυτωμάτων από τη ναζιστική φασιστική θηριωδία. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν «μια ακόμα ιδεολογία» και τη Χρυσή Αυγή ως «ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα». Καταδικάζουμε όσους προσπαθούν να φιμωθεί η ανάδειξη της πολιτικής πλευράς της δίκης, όσους την προστατεύουν. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!
Συμφέρον από τον αποχαρακτηρισμό της ως ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης έχει το σύστημα που θέλει να προστατέψει το ναζιστικό φασιστικό δημιούργημά του. Ορθώνουμε εργατικό λαϊκό τείχος σε όσους επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.
Πριν λίγο καιρό είχαμε τις φωνές ορισμένων εκπροσώπων αστικών κομμάτων, δημοσιογράφων κ.ά. ότι μία «πιο σοβαρή ΧΑ» θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
Αυτές οι θεωρίες οδήγησαν να παίρνονται μέτρα καταστολής σε βάρος των αγώνων σε όλους τους κλάδους, στον τουρισμό, στους ναυτεργάτες, στη «Χαλυβουργία», στα αγροτικά μπλόκα και αλλού, ενώ η ΧΑ εξαπέλυε εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων εργατών, μένοντας στο απυρόβλητο από τα κρατικά όργανα.
Σήμερα διάφοροι άλλοι, ανάμεσά τους και κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες σιγοντάρουν την ίδια προσπάθεια που παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή ως ένα απλό κοινοβουλευτικό κόμμα! Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά! Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με το σύστημα μπορεί να απομονώσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ και οριστικά και αμετάκλητα».

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!!

Read more...

ΚΑΛΕΣΜΑ σε αγροτοκτηνοτροφική σύσκεψη στην Καλλιθέα, στις 24 Απρίλη

>> Παρασκευή 17 Απριλίου 2015


Συνάδελφε Αγροτοκτηνοτρόφε,

Στην συνάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων με την ηγεσία του Υπουργείου, τέθηκε το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο και τα αιτήματα επιβίωσης, που αποφασίστηκαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ την Κυριακή 15 Μαρτίου.
Η ηγεσία του Υπουργείου δεν δεσμεύτηκε για την επίλυση των προβλημάτων μας, αντίθετα η μόνη «δέσμευση» που δόθηκε είναι ότι θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική που μας οδηγεί στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. Αυτό θα γίνει με εργαλείο την νέα ΚΑΠ η οποία μειώνει κατά 50-60% το εισόδημα μας ως το 2019 αλλά και τη φοροληστεία με 13% από το πρώτο ευρώ και προκαταβολή 27,5% επί του φόρου για τον επόμενο χρόνο.
Την ίδια ώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από οξυμένα προβλήματα, όπως τον καταρροϊκό πυρετό, το ζήτημα των βοσκοτόπων και της εξισωτικής αποζημίωσης, την ηλεκτρονική σήμανση, τις σταυλικές εγκαταστάσεις, το υψηλό κόστος των ζωοτροφών και τις χαμηλές τιμές σε γάλα και κρέας.
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του Νομού σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οργανώνουμε το αγροτικό κίνημα, δυναμώνουμε τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους, συγκροτούμε καινούριους, μαζικοποιούμε τους συλλόγους, τις Επιτροπές αγώνα.
Διεκδικούμε:
  • Καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους, με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. 
  • Αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό, μέτρα προστασίας από τώρα για το επόμενο διάστημα και τον κίνδυνο επανεμφάνισης του.
  • Οι ενισχύσεις να δίνονται με βάση το ζωικό κεφάλαιο και όχι τους βοσκότοπους.
  • Δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.
  • Να υπάρξει έκπτωση 2500 ευρώ από την φορολογία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για φέτος. Να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει την φορολόγηση των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων.

Σε προσκαλούμε:
·         στη Σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή 24 Απρίλη 2015 και ώρα 21.00 το βράδυ, στην Καλλιθέα, στο κέντρο της Τάνιας Νταμπώση (Παλιάκα),
με θέμα:
«Ενημέρωση για τη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Εξελίξεις σχετικά με βοσκοτόπους- καταρροϊκό πυρετό-
σταυλικές εγκαταστάσεις- εξισωτική αποζημίωση και νέα ΚΑΠ».



Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ – ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Επ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Read more...

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP