ΚΑΛΕΣΜΑ σε αγροτοκτηνοτροφική σύσκεψη στην Καλλιθέα, στις 24 Απρίλη

>> Παρασκευή 17 Απριλίου 2015


Συνάδελφε Αγροτοκτηνοτρόφε,

Στην συνάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων με την ηγεσία του Υπουργείου, τέθηκε το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο και τα αιτήματα επιβίωσης, που αποφασίστηκαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ την Κυριακή 15 Μαρτίου.
Η ηγεσία του Υπουργείου δεν δεσμεύτηκε για την επίλυση των προβλημάτων μας, αντίθετα η μόνη «δέσμευση» που δόθηκε είναι ότι θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική που μας οδηγεί στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. Αυτό θα γίνει με εργαλείο την νέα ΚΑΠ η οποία μειώνει κατά 50-60% το εισόδημα μας ως το 2019 αλλά και τη φοροληστεία με 13% από το πρώτο ευρώ και προκαταβολή 27,5% επί του φόρου για τον επόμενο χρόνο.
Την ίδια ώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από οξυμένα προβλήματα, όπως τον καταρροϊκό πυρετό, το ζήτημα των βοσκοτόπων και της εξισωτικής αποζημίωσης, την ηλεκτρονική σήμανση, τις σταυλικές εγκαταστάσεις, το υψηλό κόστος των ζωοτροφών και τις χαμηλές τιμές σε γάλα και κρέας.
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του Νομού σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οργανώνουμε το αγροτικό κίνημα, δυναμώνουμε τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους, συγκροτούμε καινούριους, μαζικοποιούμε τους συλλόγους, τις Επιτροπές αγώνα.
Διεκδικούμε:
  • Καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους, με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. 
  • Αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό, μέτρα προστασίας από τώρα για το επόμενο διάστημα και τον κίνδυνο επανεμφάνισης του.
  • Οι ενισχύσεις να δίνονται με βάση το ζωικό κεφάλαιο και όχι τους βοσκότοπους.
  • Δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων.
  • Να υπάρξει έκπτωση 2500 ευρώ από την φορολογία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για φέτος. Να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει την φορολόγηση των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων.

Σε προσκαλούμε:
·         στη Σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή 24 Απρίλη 2015 και ώρα 21.00 το βράδυ, στην Καλλιθέα, στο κέντρο της Τάνιας Νταμπώση (Παλιάκα),
με θέμα:
«Ενημέρωση για τη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Εξελίξεις σχετικά με βοσκοτόπους- καταρροϊκό πυρετό-
σταυλικές εγκαταστάσεις- εξισωτική αποζημίωση και νέα ΚΑΠ».



Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ – ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Επ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP