Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων

>> Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

για τη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων κατόπιν αιτήματος της με τον αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ε. Αποστόλου και  τον Υφυπουργό κ. Π. Σγουρίδη.
    Στην συνάντηση τέθηκε το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο και τα αιτήματα επιβίωσης,  όπως αποφασίστηκαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ την Κυριακή 15 Μαρτίου.
   Δεν δεσμεύτηκαν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.   Η μόνη «δέσμευση» του Υπουργείου είναι ότι θα συνεχίσει απαρέγκλιτα την ίδια πολιτική που έχουμε ζήσει στο πετσί μας και μας οδηγεί στην φτώχεια, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.
 Δήλωσαν την πρόθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ακολουθήσει τις δεσμεύσεις που προέρχονται από την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε και να εφαρμόσει την ΚΑΠ που μειώνει 50-60% το εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων.
   Η άλλη «δέσμευση» της κυβέρνησης είναι ότι θα ισχύσει για το 2014 στις φορολογικές δηλώσεις που θα γίνουν σε ένα μήνα η άγρια φορολόγηση 13% από το πρώτο ευρώ, η προκαταβολή 27,5% επί του φόρου για τον επόμενο χρόνο.
    Δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και για την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι κτηνοτρόφοι (βοσκότοποι, επιδότηση ζωοτροφών, αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό, ηλεκτρονική σήμανση κ.α)
     Ουσιαστικά τίποτε δεν αλλάζει, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα πληρώσουν και φέτος το χαράτσι για να κάνουν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ, χαράτσι για την πιστοποίηση χρήσης φυτοφαρμάκων, χαράτσι για τις γεωτρήσεις.
    Δεν υπάρχει πρόθεση αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών εξαιτίας του εμπάργκο στην Ρωσία.
    Θα μειωθεί ακόμη περισσότερο το κονδύλι και ουσιαστικά δεν θα καλύπτονται οι ανάγκες για την καταπολέμηση του δάκου στην ελιά.
    Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οργανώνουμε το αγροτικό κίνημα, δυναμώνουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, συγκροτούμε καινούριους, μαζικοποιούμε τους συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές αγώνα.
   Η δική μας δέσμευση είναι η συνέχιση της πάλης για την  ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Ότι κερδίσαμε ως τώρα ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και συγκρούσεων. Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα για να βάλουμε φρένο και να ανατρέψουμε την ΚΑΠ της ΕΕ των μονοπωλίων και την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που την αποφασίζουν και την υπηρετούν.
    Σε κοινό δρόμο με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών παλεύοντας για άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.
   Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης αγροτών και κτηνοτρόφων για την ΚΑΠ, την φορολόγηση, τα οξυμμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων και οργάνωση της πάλης μας.

                                                                                               
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP