Να πληρωθούν τώρα οι οφειλόμενες ενισχύσεις στην αγροτιά

>> Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

       Η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ 200 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Ελλάδας, με το επιχείρημα καλύτερης αξιοποίησης συγκαλύπτει ότι : τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι όλα αποθεματικά. Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει κινδύνους για νέες καθυστερήσεις, που θα προστεθούν στις υπάρχουσες, για να πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε, υπάρχει η πείρα των καθυστερήσεων, των διαρκών επανελέγχων κ.ά.
       Κρύβουν ότι στα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνονται απλήρωτες ενισχύσεις, δηλαδή δικά μας χρήματα.  Και αυτό τη στιγμή, που είναι ακόμη απλήρωτοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για την Εξισωτική αποζημίωση, για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο Βαμβάκι, δεν έχουν πάρει την επιστροφή του φόρου πετρελαίου, δεν έχουν πληρωθεί για τα Προγράμματα Βιολογικής γεωργίας, για τη Απονιτροποίηση και ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες για Σχέδια Βελτίωσης, Νέους Αγρότες, κλπ.
      Η καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών  για τον παραγωγό, είναι να πληρωθούν τα χρωστούμενα και όλες οι ενισχύσεις να δίνονται στην ώρα τους, για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε, να επιβιώσουμε. Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι «αποθεματικά» του ΟΠΕΚΕΠΕ δεσμεύονται από την κυβέρνηση σε «εσωτερικό δανεισμό», όπως προσπαθεί να δεσμεύσει αποθεματικά ταμείων ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ. Η συγκυβέρνηση με το «εσωτερικό δανεισμό» αναγνωρίζει το χρέος, παζαρεύει με τους εταίρους, ευρωλυκοσυμμαχία και ΔΝΤ σε βάρος μας.
      Φαίνεται καθαρά, ότι την «θετική έκβαση» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τη νέα συμφωνία, θα κληθούμε να πληρώσουμε από την πρώτη στιγμή και οι φτωχομεσαίοι αγρότες μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, αφού  φορτώνεται στις πλάτες μας  ένα χρέος δημιουργημένο για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα  .
     Αυτή είναι η «στήριξη» στους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την αδυναμία να συνεχίσουν την παραγωγή τους , βιώνοντας το φάσμα της εξαθλίωσης. Με τις αντιαγροτικές πολιτικές και της νέας ΚΑΠ 2015-2020 - που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση, αλλά και η σημερινή δεν απορρίπτει - συνεχίζουν στην ίδια «ρότα» και εντείνουν την πορεία ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όφελος των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Είναι αυτές οι πολιτικές που συνεχίζουν να συμπιέζουν το πενιχρό εισόδημά μας, με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε όχι μόνο τις σύγχρονες ανάγκες μας, αλλά και τις βασικές καθημερινές οικογενειακές μας υποχρεώσεις.
   Δίκαια λοιπόν διεκδικούν αγωνιστικά με συλλαλητήριο στην Αγιά της Λάρισας οι φρουτοπαραγωγοί σε συντονισμό και από Ημαθία, Πέλλα, Κοζάνη και Καστοριά, αλλά και οι διάφορες συγκεντρώσεις αγροτικών συλλόγων έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (Λαμία). Εκφράζουμε τη στήριξη και αλληλεγγύη μας.
      Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά να μην δείξει καμιά ανοχή & αναμονή, γιατί μπορεί η προηγούμενη κυβέρνηση να έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι, που δεν αφήνουν περιθώρια επιβίωσης. Η αγωνιστική διεκδίκηση, πρέπει νάναι η δική μας απάντηση !
     Ο αγωνιστικός εορτασμός του Κιλελέρ με το πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων την Κυριακή 15 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι, νάναι το επόμενο  αγωνιστικό μας βήμα !

Μάρτης   2015          
   Πανελλαδική  Γραμματεία της ΠΑΣΥ 

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP