ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

>> Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

 Αμαύρωσε τη μνήμη των εκτελεσμένων στο Καυκάκι

Φωτογραφία από τα γεγονότα στην Τσαριτσάνη, το Μάρτη του 2013

Ανοιχτή ανοχή στη ναζιστική Χρυσή Αυγή επέδειξε η δημοτική αρχή Ελασσόνας στην προχθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε για να τιμήσει τους εκτελεσθέντες και τα θύματα του Ολοκαυτώματος στο Δομένικο από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής, καθώς προσκλήθηκε από το Δήμαρχο Ελασσόνας και παρέστη η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Σβερώνη, ενός κόμματος που υποστηρίζει και τιμά τη φασιστική ιδεολογία. Ο δήμαρχος Ελασσόνας ενήργησε παραβιάζοντας ακόμα και προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία κατηγορηματικά ανέφερε ότι δεν θα προσκληθεί ξανά εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις του Δήμου Ελασσόνας και καταδίκαζε τη δράση του ναζιστικού αυτού μορφώματος.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Δήμαρχος Ελασσόνας και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του υπεραμύνθηκαν αυτής της ενέργειας στο όνομα της δημοκρατίας και του σεβασμού των θεσμών του κράτους, επιχείρημα με το οποίο εκφράστηκε και ο κ. Βαρνάς, νομιμοποιώντας στη συνείδηση του λαού το χαρακτήρα αυτού του κόμματος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδίκασε για μια ακόμη φορά τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, που τα μέλη της είναι υπόδικοι και προφυλακισμένοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στο συγκεκριμένο κόμμα έχει διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση.
Παρά την παρέμβαση και αντίδραση μας στο ζήτημα αυτό, η δημοτική αρχή τόνισε ότι θα ακολουθήσει αυτή τη στάση ανοχής, προχωρώντας ακόμα παραπέρα, καθώς εκτός ημερησίας διάταξης οι σύμβουλοι της παρατάξεων Ευαγγέλου και Βαρνά, ψήφισαν τροποποίηση της προηγούμενης από 14.03.2013 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας ρητά ότι η Χρυσή Αυγή ως «νόμιμο πολιτικό κόμμα» θα καλείται από εδώ και πέρα σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της περιοχής μας σε εγρήγορση, ώστε να αποτρέψει την οποιαδήποτε προβοκάτσια και παρουσία χρυσαυγιτών στις εκδηλώσεις για τους πεσόντες στην Τσαριτσάνη σε ένα μήνα από τώρα.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ελασσόνας

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP