ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ

>> Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΥΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η συγκυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει τους αγρότες σε σχέση με την λαίλαπα που φέρνει η νέα ΚΑΠ. Όλοι όσοι πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε και αναμασάνε τα γνωστά επιχειρήματα περί «ΚΑΠ που δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης», «περί στροφής στην παραγωγή ποιοτικών ανταγωνιστικών ελληνικών προϊόντων», κρύβουν συνειδητά την αλήθεια.
Η ΚΑΠ αποτελεί το εργαλείο μέσω του οποίου η γη και η παραγωγή συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά ξεκληρίστηκαν εξαιτίας των πολιτικών Ε.Ε και ελληνικών κυβερνήσεων.
Παλεύουμε ενάντια στην ΚΑΠ που μας ξεκληρίζει. Να μην ισχύσει η νέα ΚΑΠ που μειώνει κατά 45% το αγροτικό εισόδημα. Να συνδεθεί τώρα η επιδότηση με την παραγωγή.
Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους αγρότες και κτηνοτρόφους!
Δεδομένο 1: Ήδη εφαρμόζεται το πετσόκομμα των άμεσων ενισχύσεων κατά 8.5% για το 2014. Μείωση 15% των ενισχύσεων με την έναρξη της νέας ΚΑΠ το 2015 και σταδιακή μείωση κάθε χρόνο ώσπου να φτάσει σε μείωση 30% των ενισχύσεων στο τέλος του 2019. Συνολικά η μείωση την περίοδο 2014-2019 θα φτάσει το 45% σε σχέση με σήμερα.
Δεδομένο 2: Άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ με την «λυπητερή» να έρχεται μέσα στο 2015, συν τα λογιστικά έξοδα, συν την προκαταβολή 27.5% για το επόμενο οικονομικό έτος, συν τα τεκμήρια διαβίωσης που ακόμη και αν δεν έχεις εισόδημα θα πληρώνεις φόρο. Έτσι χιλιάδες ευρώ θα φύγουν από τις τσέπες αγροτών και κτηνοτρόφων την ίδια στιγμή που σε βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλεμπόρους, εκχωρούνται νέες φορολογικές ελαφρύνσεις.
Δεδομένο 3: ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια και στάνες. Συνεχόμενες αυξήσεις του αγροτικού ρεύματος, του πετρελαίου, του κόστους άρδευσης, συνεχόμενες αυξήσεις στα ασφάλιστρα ΕΛΓΑ χωρίς να ασφαλίζουν την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους ενώ οι όποιες αποζημιώσεις δίνονται είναι κοροϊδία. Αυξήσεις στον ΟΓΑ με χιλιάδες αγρότες να μην έχουν ασφάλιση αφού δεν μπορούν να πληρώσουν, δημιούργησαν το ΚΕΑΟ για να ξεκινήσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε όσους χρωστάνε πάνω από 5000€. Υποβάθμιση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
Δεδομένο 4: Συνεχείς αυξήσεις στα μέσα και εφόδια και εξευτελιστικές τιμές σε όλα σχεδόν τα προϊόντα. Κατακόρυφη μείωση του αγροτικού εισοδήματος χρόνο με τον χρόνο.
Δεδομένο 5: Χιλιάδες παιδιά αγροτών και κτηνοτρόφων είναι άνεργα στον στρατό των περίπου 1.500.000 άνεργων στην χώρα μας. Τα χωριά ερημώνουν. Χιλιάδες εγκαταλείπουν κάθε χρόνο τις αγροτικές δραστηριότητες και ξεκληρίζονται. Κατά τα άλλα » ο πρωτογενής τομέας είναι η ατμομηχανή της οικονομίας» όπως διατείνονται οι συγκάτοικοι της κυβέρνησης και οι νέοι επίδοξοι δήθεν «σωτήρες» της χώρας.
Δεδομένο 6: Τα περιβόητα 2 δις ευρώ που φέρνει η ΚΑΠ στην χώρα μας ήδη έχουν εξανεμιστεί και παρθεί πίσω από τους αγρότες με όλα τα παραπάνω μέτρα και πολιτικές που εφαρμόζονται.
Το βασικό είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να κάνουν την δίκαιη οργή και αγανάκτηση που έχουν απόφαση για συλλογικό αγώνα και διεκδικήσεις, να μην πέσουν στην παγίδα της απογοήτευσης, της μοιρολατρίας και ηττοπάθειας. Όλες οι κατακτήσεις που είχαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, μακροήμερων μπλόκων κόντρα στον κυβερνητικό αυταρχισμό, τα αγροτοδικεία, την τρομοκρατία. Κανένας δεν μας χάρισε τίποτε ενώ από προεκλογικούς «σωτήρες» χορτάσαμε τόσα χρόνια και την προκοπή μας την βλέπουμε.
Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους και στην Ομοσπονδία και να ετοιμαστούν για τους νέους πιο μαζικούς και μαχητικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας.
Καταγγέλλουμε την παρακράτηση μέρος της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης από τις τράπεζες για χρέη των αγροτών στα Ανοιχτά Δάνεια, στην Εφορία και σε άλλες παρακρατήσεις. Δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα οι τράπεζες, είναι παράνομη η παρακράτηση μέρους ή του συνόλου της ενιαίας ενίσχυσης. Καλούμε τους αγρότες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα να ενημερώσουν την ΕΟΑΣΝΛ και τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε να δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Δεν είμαστε μόνοι μας! Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο με όλους όσους έχουμε κοινά συμφέροντα, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών, κάνουμε αποφασιστικά βήματα στην συγκρότηση της κοινωνικής-λαικής συμμαχίας.
Η ΕΟΑΣΝΛ αποφάσισε να συμμετέχει και καλεί τους αγρότες στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργατών την Πέμπτη 27 Νοέμβρη. Θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της νέας ΚΑΠ και διεκδίκησης των αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε.
Ανασυγκροτούμε το αγροτικό κίνημα. Χωρίς δυνατούς ζωντανούς αγροτικούς συλλόγους με λειτουργία και δράση δεν θα είμαστε ικανοί να βάλουμε εμπόδια και να σταματήσουμε την αντιαγροτική επίθεση, να διεκδικήσουμε άμεσες λύσεις-ανάσες και στην πορεία να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Η ΕΟΑΣΝΛ αποφάσισε το επόμενο δίμηνο να πραγματοποιηθούν εκλογές στους αγροτικούς συλλόγους που ανήκουν στην δύναμη της, να εκλεγούν νέα Δ.Σ και αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία και να γίνουν και εκεί εκλογές για νέο Δ.Σ.
Οργανώνουμε περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις ενημέρωσης στα χωριά του νομού και νέες αγωνιστικές διεκδικήσεις για την επιβίωση μας το επόμενο δίμηνο. Σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες και τα μπλόκα τον Γενάρη θα αποφασίσουμε για συντονισμό και την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων μας χωρίς να αποκλείουμε καμιά μορφή αγωνιστικής διεκδίκησης.


ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP