Ισχυρό ξέσπασμα αγανάκτησης,οργής και διεκδίκησης

>> Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014


Δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες, νέοι και γυναίκες από την Επαρχία Ελασσόνας, πήραν μέρος το Σάββατο 1 Νοέμβρη στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος, σμίγοντας με το μέγα πλήθος πολλών δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών απ’ όλη τη χώρα, που πλημμύρισαν όχι μόνο το Σύνταγμα, αλλά πολλούς κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.
Οι περίπου 1.000 αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων και μαζικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την πραγματοποίηση Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου με κεντρικό σύνθημα «Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα», ένωσε στους δρόμους πολλές δεκάδες χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία και μετανάστες.
Το μεγαλειώδες Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, αποδείχθηκε ένα λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης. Έστειλε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση, την Ε.Ε και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.
Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε! Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους.
Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό η Γραμματεία Ελασσόνας του ΠΑΜΕ, καλεί τα σωματεία να οργανώσουν την δράση τους για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, την Πέμπτη 27 Νοέμβρη. Να συζητήσουν πλατιά, να προχωρήσουν σε Συνελεύσεις, σε συσκέψεις, να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε κάθε λαϊκό σπίτι το μήνυμα, ο παλμός και η αποφασιστικότητα του μεγαλειώδους πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη και το κάλεσμα για την πανεργατική απεργία.
Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να διεκδικήσουμε παντού αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ουσιαστική προστασία των ανέργων, καμία παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Να δυναμώσει η εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, με τα κόμματα που την υπηρετούν.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP