ΔΥΝΑΜΙΚΟ ''ΟΧΙ'' ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

>> Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014


Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις σχεδιαζόμενες απολύσεις στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Ελασσόνας, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το σωματείο καθαριστών-καθαριστριών Νομού Λάρισας μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κατήγγειλαν τη νέα Δημοτική αρχή Ελασσόνας, αναφέροντας πως «ξεκίνησε το «έργο» της  απολύοντας εργαζόμενους».

Στους εργαζόμενους του Δήμου και στον κόσμο μοιράστηκε ανακοίνωση του σωματείου.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Με απολύσεις εργαζομένων στην καθαριότητα των δημοσίων σχολειών ξεκίνησε τη θητεία της η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελασσόνας, αφού συμφώνα και με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας στο σωματείο μας, δεν θα ανανεώσει τις συμβάσεις για το σύνολο των εργαζομένων που δουλεύουν στην καθαριότητα των σχολειών τα τελευταία 8 χρόνια. 

»Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ευαγγέλου θα πρέπει να προσληφθεί νέο προσωπικό, με κοινωνικά κριτήρια  που θα θεσπίσει ο ίδιος ο κ. Ευαγγέλου με δική του ευθύνη, για να αντιμετωπισθεί δήθεν η φτώχια και η εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού της Ελασσόνας.

»Η Νέα Δημοτική αρχή πλήρως εναρμονισμένη με την γραμμή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  επιχειρεί να μοιράσει την φτώχια και την εξαθλίωση του Λαού με εργασιακές σχέσεις λάστιχό, χωρίς δικαιώματα, χωρίς  σταθερή εργασία και φυσικά με ψίχουλα για μισθό αφού είναι γνωστό ότι οι καθαριστές και οι καθαρίστριες των σχολείων αμείβονται με 200-300 ευρώ το μήνα.

»Δεν θα μπούμε στην λογική των υποτιθέμενων κριτηρίων της Δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση της φτώχειας, στην λογική της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης ψηφοθηρικής ή όχι  γιατί για εμάς κριτήριο είναι η πλήρη και  σταθερή εργασία που πρέπει να έχει σήμερα κάθε εργαζόμενος.

»Αν  η νέα δημοτική αρχή   ήθελε όντως να σταθεί στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών που βιώνουν της συνέπειες της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, θα ήταν απέναντι στην πολιτική Μονοπωλίων –Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης που παράγει την φτώχεια και εκμετάλλευση. Αντίθετα  έσπευσε  με την ανάληψη  των καθηκόντων της, να δείξει το ποιο αντεργατικό της πρόσωπο απολύοντας τους εργαζόμενους των 200 ευρώ, αναπαράγοντας την φτώχεια και την εκμετάλλευση.

Το σωματείο μας απαιτεί:
-Ανάκληση των απολύσεων.
-Ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων.
-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
-Καμία απόλυση -καμία διαθεσιμότητα, ανάκληση όλων των απολύσεων στο δημόσιο . 
-Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς μας, μαζικές προσλήψεις καθαριστών-καθαριστριών για καθαρά σχολεία, που πηγαίνουν -κυρίως παιδιά της εργατικής τάξης. 
Κατάργηση  της μερικής απασχόλησης. 
-Καμία σύμπραξη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
-Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP