ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ της ΚΝΕ στην Τσαριτσάνη- ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

>> Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014


Με επιτυχία στέφθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στην Τσαριτσάνη. 
ΓΛΕΝΤΙ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΝΑ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΣΤΟ ΒΙΒΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Read more...

Γλέντι του ΚΚΕ στην Αετοράχη

Ποντιακό -λαϊκό γλέντι διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αραδοσιβίων-Αετοράχης του ΚΚΕ, το βράδυ της Παρασκευής 1 Αυγούστου στις 21.00 στην πλατεία της Αετοράχης.
Συμμετέχουν: Βασίλης Μιχαηλίδης στο τραγούδι, Νίκος Δημητριάδης στη λύρα, Δημήτρης Κισκίνης στο νταούλι και λαϊκή- ρεμπέτικη ορχήστρα.

Το γλέντι πραγματοποιείται για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ και η συμμετοχή είναι 10 ευρώ, με ποτό και φαγητό. Τα εδέσματα είναι προσφορές μελών και φίλων του Κόμματος.

Read more...

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΠΥΘΙΟ

>> Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014


 Η τομεακή Επιτροπή Ελασσόνας και οι κομματικές οργανώσεις βάσης Ολύμπου του ΚΚΕ σας προσκαλούν την Πέμπτη  31-07 2014 και ώρα 9.30 στην ταβέρνα ‘’Θρόνος’’ στο Πύθιο που θα παρουσιαστεί η έκδοση της Σύγχρονης Εποχής   Φασισμός και κοινωνική επανάσταση του ΡΑΤΖΑΝΙ ΠΑΛΜΕ ΝΤΑΤ.

Το βιβλίο προσφέρει μια γνώση για την ανάγκη πάλης του κομμουνιστικού κινήματος, τόσο με το φασισμό όσο και με το ρεφορμισμό-οπορτουνισμό, που σε τελευταία ανάλυση εξίσου υπηρετούν τη διατήρηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, του συστήματος.

Read more...

Την Τρίτη στην Τσαριτσάνη η προφεστιβαλική της ΚΝΕΑναβλήθηκε λόγω καιρού η προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 25 Ιούλη, προφεστιβαλική εκδήλωση του 40ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ στην Τσαριτσάνη.
Η εκδήλωση, θα γίνει τελικά στην πλατεία του χωριού την Τρίτη 29 Ιούλη, με κεντρικό σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων...», φράση που προέρχεται από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
-          
-          Στις 20.30, πολιτική ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ.
-          Στις 21.00, λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι, με τους Χρήστο Γελαδάρη στα πλήκτρα, Παναγιώτη Ζιώγα στο μπουζούκι και Δημήτρη Μπουρνάκα στην κιθάρα και τη φωνή.

Στο χώρο θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Read more...

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην Τσαριτσάνη

>> Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


Την Παρασκευή στις 25 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί η προφεστιβαλική εκδήλωση του 40ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ στην Τσαριτσάνη, με κεντρικό σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων...», φράση που προέρχεται από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-          Στις 19.30, παρουσίαση του βιβλίου «292 ημέρες μετά το Γράμμο-Βίτσι» του Γιώργη Τρικαλινού. Το βιβλίο αναφέρεται στην εποχή μετά την επίθεση του κυβερνητικού στρατού ενάντια στις θέσεις όπου βρίσκονταν οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τον Αύγουστο του 1949.
-          Στις 21.30, πολιτική ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ.
-          Στις 22.00, λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι.

Σημειώνεται πως το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία πολιτικά- πολιτιστικά γεγονότα καθώς ταξιδεύει κάθε καλοκαίρι σε πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής.
Στο χώρο θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.


Read more...

Νέα κινητοποίηση στην Κρανιά- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

>> Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014


Νέα κινητοποίηση είχαμε σήμερα, 3 Ιούλη, από κατοίκους της Δεσκάτης και της Κρανιάς με αίτημα τη ματαίωση της άσκησης ''Καμπέρος'' και το κλείσιμο του Πεδίου βολής, απ' όπου και οι φωτογραφίες.

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ από την σημερινή κινητοποίηση στην Κρανιά

Read more...

Μαζική κινητοποίηση στο Πεδίο Βολής Κρανιάς

>> Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014


Μαζική κινητοποίηση στο χώρο του Πεδίου Βολής Κρανιάς πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα δεκάδες κάτοικοι από την Κρανιά και τη Δεσκάτη. Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία των νέων.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τις συντονιστικές επιτροπές της Δεσκάτης και της Κρανιάς ενόψει της άσκησης «Καμπέρος 2014» η οποία ξεκινά αύριο και θα πραγματοποιηθεί στο πεδίο βολής. Η άσκηση περιλαμβάνει εκτέλεση βολών πολεμικών αεροσκαφών με πραγματικά πυρομαχικά.

Στο χώρο είχε παραταχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, με σκοπό να αποτρέψει τους συγκεντρωμένους να φτάσουν μέχρι την πύλη του ΠΒ. Τελικά εκπρόσωπος του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας παρέλαβε ψήφισμα διαμαρτυρίας των συντονιστικών επιτροπών οι οποίες απαιτούν:
-          Την ματαίωση της άσκησης «Καμπέρος 2014».
-          Τον καθαρισμό του πεδίου βολής από ραδιενεργές, χημικές και τοξικές ουσίες.
-          Το οριστικό κλείσιμο του πεδίου βολής Κρανιάς.

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Τ.Ε. Ελασσόνας του ΚΚΕ.
 Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων και ανέδειξε το θέμα στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών του Θεοδόση Κωνσταντινίδη, Ελένης Γερασιμίδου και Γιώργου Λαμπρούλη.

Εν τω μεταξύ καμία εξέλιξη δεν υπήρξε στην γραπτή αίτηση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση εδώ και μια βδομάδα, με αίτημα την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, με τη δημοτική αρχή να «ποιεί τη νύσσα».
Το ραντεβού ανανεώθηκε για νέα μεγάλη συγκέντρωση αύριο στις 10.00 το πρωί.

Read more...

Αντιδράσεις ενάντια στην άσκηση «Καμπέρος 2014»

Φορείς και κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν τη χρήση ραδιενεργών υλικών και απαιτούν τη ματαίωση της άσκησης και το κλείσιμο του Πεδίου Βολής Κρανιάς

Μεγάλες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής προκαλεί ηάσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας με πραγματικά πυρά με την επωνυμία «Καμπέρος 2014», που έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο, Πέμπτη, στο Πεδίο Βολής Κρανέας Ελασσόνας.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, «σκοπός της άσκησης είναι η επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού των Πολεμικών Μοιρών, Ιπταμένων και Τεχνικών, καθώς επίσης και ο έλεγχος της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των οπλικών συστημάτων και όπλων. Η άσκηση θα περιλαμβάνει την εκτέλεσηόλων των αεροπορικών αποστολών από το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ θα συμμετάσχουν και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς» (ελικόπτερα «Απάτσι», ΑΗ-64A/D, με βολές βλημάτων Hellfire).
Η προηγούμενη παρόμοια άσκηση είχε πραγματοποιηθεί δώδεκα χρόνια πριν. Κατά πληροφορίες, 45 μαχητικά όλων των τύπων που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία («F-16», «Μirage», «F-4» και «Α-7»), φορτωμένα με πυρομαχικά, θα κληθούν να εξουδετερώσουν προκαθορισμένους στόχους, να παράσχουν προστασία σε φίλιες δυνάμεις, να διεξαγάγουν αερομαχίες. Κατά τις ίδιες πηγές θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, κατευθυνόμενα βλήματα και «έξυπνες βόμβες». Ομάδες ειδικών αποστολών από το έδαφος θα αναλάβουν την κατάδειξη στόχων με συστήματα λέιζερ, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχουν και τα ιπτάμενα ραντάρ που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία.
Η επανάληψη της στρατιωτικής άσκησης «Καμπέρος 2014» έρχεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι ΝΑΤΟικές ασκήσεις με το βλέμμα στη Ρωσία, με την Πολεμική Αεροπορία να συμμετέχει με πρόσθετες μονάδες σε αυτές. Ο ρόλος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται όλο και πιο ενεργητικός στους σχεδιασμούς αυτούς, εμπλέκοντας τη χώρα μας σε μεγάλους κινδύνους.
Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν ότι μπορεί στη διάρκεια της άσκησης να χρησιμοποιηθούν επικίνδυνα υλικά, με βαριές επιπτώσεις για την υγεία τους, αναφέροντας μάλιστα σειρά καταγγελιών από την περίοδο που πραγματοποιούνταν η άσκηση στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, υπήρξαν δημοσιεύματα το 1984 ότι στο πλαίσιο στρατιωτικής επίδειξης ενός πυροβόλου όπλου, του GAV A7, που είχε ως προορισμό τα αεροσκάφη «Κορσέρ Α7», χιλιάδες βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου έπεσαν στο πεδίο βολής Κρανιάς από μαχητικά της 111 Πτέρυγας Μάχης.
Επίσης, το 1995, στο πλαίσιο και πάλι της άσκησης «ΚΑΜΠΕΡΟΣ», αναφέρθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν ραδιενεργά βλήματα, ενώ ανάλογες καταγγελίες έγιναν και για την κοινή άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε το 2011, καθώς και για την άσκηση «Γυπαετός» το 2013, με άγνωστες ακόμα συνέπειες για το οικοσύστημα και την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Παλιότερα έχασαν τη ζωή τους δύο κτηνοτρόφοι από άσκαστα βλήματα και σημειώθηκαν «αστοχίες» καθώς βόμβες εξερράγησαν πολύ κοντά στην Κρανιά.
Οι ισχυρισμοί της Αεροπορίας και της κυβέρνησης ότι δεν γίνεται χρήση επικίνδυνων υλικών - τους οποίους επανέλαβε ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, που επισκέφτηκε τα χωριά της περιοχής - δεν πείθουν, καθώς το ίδιο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει παραδεχτεί ανεπισήμως ότι πιθανόν ασκήσεις με «ακίνδυνα» όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου να έχουν γίνει σε Νέα Αγχίαλο Βόλου, Κρανέα Ελασσόνας, Λιτόχωρο Πιερίας, Σφελινό Θεσσαλονίκης, Ζίχνη Σερρών.
Φορείς και κάτοικοι των περιοχών της Ελασσόνας και της Δεσκάτης Γρεβενών κάνουν λόγο για δραματική αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου τα τελευταία χρόνια και απαιτούν:
-- Την άμεση ματαίωση της άσκησης «ΚΑΜΠΕΡΟΣ».
-- Τη μέτρηση των τιμών ραδιενέργειας στο πεδίο βολής, αλλά και στις κατοικημένες περιοχές (Δεσκάτη, Κρανιά, Λουτρό) από ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων.
-- Τον καθαρισμό του πεδίου βολής από ραδιενεργές, τοξικές, χημικές ουσίες - στο βαθμό που είναι εφικτό.
-- Το οριστικό κλείσιμο του πεδίου βολής Κρανιάς.

Read more...

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP