Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τις καταστροφές από χαλαζόπτωση στο Δήμο Ελασσόνας

>> Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014


Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας εκφράζει την συμπαράσταση της στους αγρότες του δήμου μας και συγκεκριμένα των χωριών της Δολίχης, του Πυθίου και της δημοτικής ενότητας Σαρανταπόρου που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.
Οι μικροί και φτωχοί αγροτες, εκτός από την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους οδηγεί στην αδυναμία να παράγουν και να ζουν αξιοπρεπώς με τις οικογένειές τους στα χωριά μας, βιώνει και την παντελή έλλειψη έργων αντιχαλαζικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι καταστροφές στις παραγωγές με ανυπολόγιστες συνέπειες στο εισόδημα και στην συνέχεια της παραγωγής.
Αποτελούν μέγιστη υποκρισία από την πλευρά της τοπικής, περιφερειακής διοίκησης, καθώς και της κυβέρνησης, τα λόγια συμπάθειας και κατανόησης που ακούστηκαν, αφού με  δική τους ευθύνη δεν ολοκληρώνονται και δεν σχεδιάζονται έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην πλειοψηφία των χωριών, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Δολίχης που εκκρεμούν τα παράλληλα έργα του αναδασμού από το 1994.
Επίσης υποκριτικές και ψευδείς είναι οι υποσχέσεις περί καθολικής αποζημίωσης των παραγωγών, αφού ο ΕΛΓΑ με τον νέο κανονισμό που επιβάλλει νέο χαράτσωμα, καθιστά αδύνατη στις περισσότερες των περιπτώσεων την καθολική αποζημίωση και δίνει πενταροδεκάρες.
Η μόνη διέξοδος για τους αγρότες είναι η διεκδίκηση μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, τους Αγρ. Συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, των  αποζημιώσεων και των έργων που θα προστατεύουν τις παραγωγές τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας θα σταθεί στο πλευρό τους σ’ αυτή την κατεύθυνση και θα διεκδικήσει μαζί τους να δοθούν άμεσα λύσεις που θα ανακουφίσουν τις πληγέντες περιοχές, με άμεσο οικονομικό βοήθημα από την κυβέρνηση στις οικογένειες που υπέστησαν ολοκληρωτικές καταστροφές σε παραγωγές όπως καπνά, περιβόλια, αμπέλια κ.α που αποτελούν το κύριο εισόδημά τους. Απαιτούμε άμεσα να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις και να ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις των αποζημιώσεων μέσα στο καλοκαίρι.
Η δημοτική διοίκηση και η περιφερειακή διοίκηση να εγκρίνουν άμεσα κονδύλια για την τοπική κοινότητα Δολίχης, για την εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων αποσυμφόρησης των όμβριων υδάτων που σε κάθε μεγάλη βροχόπτωση μετατρέπουν το χωριό σε λίμνη.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας διεκδικεί να καταβληθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Δήμο σε όλους τους πληγέντες κατοίκους της Δολίχης.


Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP