ΑΙΤΗΣΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου

>> Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σήμερα 24.06.2014, οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας, κατέθεσαν γραπτή αίτηση με την οποία ζητούν την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας για το ζήτημα της επικείμενης στρατιωτικής άσκησης ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 και τις συνέπειες από τη λειτουργία του πεδίου βολής Κρανέας.




ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ


ΑΙΤΗΣΗ

ΤΩΝ:  1) Δημητρίου Αβρανά του Αντωνίου
2) Δημητρίου Παπαστερίου του Βασιλείου, δημοτικών συμβούλων Ελασσόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ελασσόνα, 24.06.2014


ΠΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΚΟΙΝ.
-          Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
-          Επικεφαλή Μείζονος Αντιπολίτευσης
-          Αντιδημάρχους

κ. Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε, στις 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο Βολής Κρανέας η μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση «Καμπέρος 2014», η οποία περιλαμβάνει εκτέλεση βολών πολεμικών αεροσκαφών με πραγματικά πυρομαχικά.
Το γεγονός αυτό εντείνει τους φόβους που δημιουργεί η χρήση του συγκεκριμένου πεδίου βολής. Η λειτουργία του εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη ζωή, την υγεία και την περιουσία των κατοίκων των γύρω χωριών, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησυχούν.
Οι κάτοικοι της Δεσκάτης και της Κρανέας ζητούν την άμεση ματαίωση της άσκησης ΚΑΜΠΕΡΟΣ, τη μέτρηση των τιμών ραδιενέργειας στο πεδίο βολής αλλά και στις κατοικημένες περιοχές (Δεσκάτη, Κρανιά, Λουτρό) από ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, τον καθαρισμό του πεδίου βολής από ραδιενεργές, τοξικές, χημικές ουσίες -στο βαθμό που είναι εφικτό-, καθώς και το οριστικό κλείσιμο του πεδίου βολής.
Θα πρέπει με κάθε μέσο, να διερευνηθούν άμεσα καταγγελίες σχετικά με την χρήση ραδιενεργών βλημάτων και βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου, για τις περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις από τη μακρόχρονη χρήση και λειτουργία του πεδίου βολής, το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε για κοινές ασκήσεις με τρίτες χώρες στα πλαίσια των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας, θεωρώντας άκρως σοβαρό το ζήτημα, ζητάει να συνέλθει άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας.

Για τη

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP