Να κλείσει το πεδίο βολής της Κρανιάς

>> Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατοίκους της Δεσκάτης και της Κρανιάς που απαιτούν να ματαιωθεί η στρατιωτική άσκηση «Καμπέρος 2014» και να κλείσει το πεδίο βολής Κρανιάς.
Η άσκηση, όπως έχει ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου, θα είναι μεγάλης κλίμακας και θα περιλαμβάνει εκτέλεση βολών πολεμικών αεροσκαφών με πραγματικά πυρομαχικά. Το γεγονός αυτό προκαλεί ερωτηματικά και εντείνει τους φόβους που δημιουργεί η χρήση και λειτουργία του πεδίου βολής.
Η λειτουργία του πεδίου βολής εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη ζωή, την υγεία και την περιουσία των κατοίκων των γύρω χωριών, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησυχούν.
Θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα καταγγελίες σχετικά με την χρήση ραδιενεργών βλημάτων και βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου, για τις περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις από τη μακρόχρονη χρήση και λειτουργία του πεδίου βολής, το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε για κοινές ασκήσεις με τρίτες χώρες στα πλαίσια των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Η στρατιωτική άσκηση «Καμπέρος 2014» έρχεται σε μια περίοδο που εντείνονται οι ΝΑΤΟικές ασκήσεις με το βλέμμα στη Ρωσία, με την πολεμική αεροπορία να συμμετέχει με πρόσθετες μονάδες στις ασκήσεις αυτές. Ο ρόλος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων γίνεται όλο και πιο ενεργητικός σε αντίστοιχους σχεδιασμούς, εμπλέκοντας τη χώρα μας σε μεγάλους κινδύνους.
Απαιτούμε:
-          Την ματαίωση της άσκησης «Καμπέρος 2014».
-          Τον καθαρισμό του πεδίου βολής από ραδιενεργές, χημικές και τοξικές ουσίες.
-          Το οριστικό κλείσιμο του πεδίου βολής της Κρανιάς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και του δίκαιου αγώνα που δίνουν. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ απαιτούν να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας. Να πάρει τώρα θέση η νυν και η νέα δημοτική αρχή.
Να μην επιτρέψουμε να γίνει η Κρανιά, χωματερή πυρηνικών και τοξικών αποβλήτων.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP