ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ από τις εισηγητικές τοποθετήσεις του Βαγγέλη Μπούτα και του Τάσου Τσιαπλέ, στην παρουσίαση των υποψηφίων

>> Παρασκευή 4 Απριλίου 2014


Στην εισηγητική του τοποθέτηση ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να οργανώνεται η λαϊκή πάλη, να μπαίνουν εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα, μέχρι τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Πιο συγκεκριμένα ο Β. Μπούτας στάθηκε στην εναντίωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στην επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ και των ευρωενωσιακών κυβερνήσεων, στην ανάγκη να εναντιωθεί ο λαός της πόλης, της περιοχής σ’ αυτή την κατάσταση, και να διαμορφώσει κριτήριο ψήφου μέσα από την επικίνδυνη εξέλιξη με την επίθεση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται ακόμη πιο επιθετική, ειδικά μετά και την πρόσφατη ανανέωση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, ως εργαλείο στα χέρια των ευρωπαϊκών μονοπωλίων για τον ανταγωνισμό τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση φυσικών πόρων, ενεργειακών κοιτασμάτων και ορυκτού πλούτου, για την ένταση της εκμετάλλευσης των λαών της περιοχής.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, της τάχα "ειρήνης" και "δημοκρατίας", που τάχα μας προστατεύει και από τους πολέμους!
Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η στάση κάθε πολιτικής δύναμης απέναντι στο ζήτημα του πολέμου για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Εμείς βγαίνουμε και το λέμε καθαρά: Καμιά διευκόλυνση σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την προώθηση, να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη διατεθεί καμιά υποδομή απ’ αυτές που βρίσκονται στη χώρας μας, να μην επανενεργοποιηθεί το Στρατηγείο που σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί στην επέμβαση ως κέντρο επιχειρήσεων!
Τι λένε οι άλλοι υποψήφιοι, οι πολιτικοί τους χώροι για το ζήτημα αυτό στην περιοχή μας; Να φύγει ή να μείνει το στρατηγείο; Δε λένε απολύτως τίποτα! Υπόσχονται "τοπική ανάπτυξη", "καλή και χρηστή διαχείριση" και άλλα τέτοια ωραία, και στο "δια ταύτα" τίποτα. Τους προκαλούμε να τοποθετηθούν».
Μιλώντας στην εκδήλωση ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, ο οποίος παρουσίασε τους υποψήφιους υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα:
«Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που διεκδικεί την ψήφο των εργατοϋπαλλήλων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, των επιστημόνων, των νέων και των γυναικών, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποτελείται από πρωτοπόρους κομμουνιστές και ευρύτερους συνδικαλιστές αγωνιστές, από την εργατική τάξη, την μικρομεσαία αγροτιά, τους μικρούς ΕΒΕ, επιστήμονες, νέους-νέες και γυναίκες, που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για μια ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού.
Διεκδικεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να δυναμώσει την λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση, να υπηρετήσει τα συμφέροντα των εργατών, των ανέργων, των μικροαγροτών και ΕΒΕ, των νέων και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, κόντρα στις ασκούμενες πολιτικές της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων, τον Καλλικράτη και τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, χωρίς να σκέφτεται κανένα κόστος και συνέπειες».

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP