ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του σωματείου Οικοδόμων Ελασσόνας

>> Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
Το Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας, καταγγέλει την ποινικοποίηση και εκδίκηση από το αστικό κράτος, του 9μηνου ηρωικού ταξικού αγώνα των Χαλυβουργών του Ασπροπύργου, που ανήμερα πανεργατικής απεργίας, επέβαλε με απόφαση δικαστηρίου, βαρύτατες ποινές (23 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή στους Γιώργο Σιφωνιό, Νάσο Παυλάκη και Νίκο Χαροκόπο, πρόεδρο, γραμματέα και αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας», κατά την περίοδο του ηρωικού 9μηνου απεργιακού αγώνα, με την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας και 21 μήνες στους υπόλοιπους διωκόμενους χαλυβουργούς με 3ετή αναστολή με τις ίδιες κατηγορίες).

Η απόφαση του δικαστηρίου, που καταδικάζει του Χαλυβουργούς για τον ηρωικό πολύμηνο αγώνα που έδωσαν, φανερώνει ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά θεματοφύλακας των συμφερόντων των βιομηχάνων, των κατασκευαστών, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και γενικότερα όλων αυτών που ζουν από την εκμετάλλευση των εργατών.
Σε όλη την ιστορία του εργατικού κινήματος υπάρχουν πολλές παρόμοιες αποφάσεις που αποδεικνύουν ότι η αστική τάξη και το κράτος της έχει φτιάξει διάφορους μηχανισμούς για να καταστείλουν τους εργατικούς αγώνες και όλους αυτούς που αγωνίζονται διεκδικώντας το δίκιο τους.

Καλούμε τους συναδέλφους με μεγαλύτερο πείσμα, να οργανωθούν στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, να δυναμώσουν την ενότητα και τους ταξικούς αγώνες, να σπάσουν κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και παρέμβασης στη ζωή και λειτουργία των συνδικάτων.
Καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να φρενάρει τους αγώνες της εργατιάς για την υπεράσπιση της ζωής της. Ο οργανωμένος ταξικός αγώνας είναι αυτός που θα κάνει πράξη το σύνθημα:

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»
Το Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας, εκφράζει την ταξική συμπαράσταση και αλληλεγγύη του, στους καταδικασμένους συναδέλφους χαλυβουργούς, που με τον 9μηνο σκληρό ταξικό αγώνα τους, κόντρα στην μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση και το κράτος της, έγραψαν μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος.

Σωματείο Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP